Glumio je Poparu u “Srećnim ljudima”, pa skočio kroz prozor pozorišta vičući “Živela sloboda”: Evo gde je danas i šta radi Zoran Rankić

0
2192

Glumac Zoran Rankić je obeležio seriju “Srećni ljudi” likom čuvenog biznismena Žarka Popare. On sada ima 83 godine i u penziji je.

Posle uloge Popare koji ga je obeležio, radio je skoro isključivo kao pozorišni glumac, bez značajnijih televizijskih uloga. Poparu komentariše ovako:

“Ne daju to živi pisci ni za šta na svetu. Znate li šta najviše zamere, kada je ta replika bolja od onoga što su oni napisali. Poparu su volela deca najviše, to je najčudnije. Deca. Obožavali su me kao da sam dečiji glumac, kao Branka Kockicu. Nije trebao da bude sladak, trebao je da bude odvratan”.

Pročitajte i  Knjige koje obavezno morate pročitati: 20 naslova srpskih pisaca za koje svako mora da zna

U Beogradskom dramskom pozorištu proveo je četrdeset godina, napisao je veliki broj knjiga. Pored glume, bavi se i pisanjem aforizama i pesama, a takođe je i reditelj. Autor je dramskih dela “Kalemegdanci” i “Skretnica”, od tumačenja uloge u seriji “Srećni ljudi” nije se mnogo promenio. Međutim, pre nekoliko godina ispričao je za javnost kako je iskočio kroz prozor tadašnjeg matičnog pozorišta.
“Iz BDP-a, kad sam odigrao poslednju ulogu, nisam želeo da čujem otrcanu rečenicu od upravnice, koja me je čekala, da još računa na mene. I, da bih izbegao tu sramotu, iskočio sam iz pozorišta kroz prozor. Skočio sam s prvog sprata. Garderoberka je mislila da ću da se ubijem. Počela je da plače. Samo nisam želeo ni sa kim da se sretnem. Otrčao sam na tramvaj. Na ogledalu sam napisao: ‘Živela sloboda’ “,ispričao je glumac, a potom dodao kako za 40 godina karijere na daskama koje život znače nije dobio ni jednu jedinu nagradu.

Pročitajte i  Puškinova poruka iz 1827. godine koju je napisao u karantinu: Sve će otići i sve će proći!

“Nisam otišao na slavlje povodom 20 godina jedne drame u Beogradskom dramskom pozorištu. Nije to moja kuća, gde me niko ne poznaje. Meni to nije u redu. Nosio sam 40 godina repertoar. Nikad nisam bio epizodista. Kad sam otišao, nikad više nisam pozvan ni za male uloge. Danas u kulturi i pozorištima vode kolo oni koji su niko i ništa. Nikad nisam poželeo da budem upravnik, već glumac. Želeo sam samo da igram”, izjavio je Rankić.

Pročitajte i  BRANKO TEPIĆ: Dečak sa čuvene slike majke Knežopoljke koja je jedan od simbola stradanja civila u Drugom sv. ratu

Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime