Uspeh za primer: Godina velikih investicija u opštini Mionica

0
467

Prošla kalendarska godina je bila izuzetno uspešna za opštinu Mionica. Ona je od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima dobila najviše projekata u odnosu na druge opštine u Srbiji, ukupno 26. Mnogo toga je urađeno, a još puno toga će se i raditi u 2019. godini.

Opština Mionica

Završen je vodovod za pet mioničkih sela, sanirana su brojna klizišta, asfaltiran je put ka Ravnog Gori, izgrađen je most na Suvoborskoj reci.

Pročitajte i  Novi rendgen aparat u mioničkom Domu zdravlja: Od sada lečenje bez odlaska u Valjevo

U julu prošle godine, nakon dugih 25 godina otvorena je velika hala sportova koja je izgrađena po najvećim svetskim standardima i predstavlja najmoderniji objekat u Zapadnoj Srbiji.

Potpisan je ugovor sa nemačkom kompanijom “Auto-kabel” koja se bavi proizvodnjom elektro provodnika za potrebe auto industrije.

Započeta je adaptacija Kulturnog centra Mionica koja podrazumeva zidarske, podopolagačke, keramičke, limarske i izolaterske radove, kao i postavljanje vodovodnih, kanalizacionih i električnih instalacija. Pomoćni objekat sa tri etaže sadržaće šminkernicu, garderobu, ostavu za rekvizite, energetsku sobu, salu za probe i vežbe folklora, kotlarnicu i mokre čvorove.

Pročitajte i  Cenjeni diplomata i pesnik Milan Rakić zaslužno dobija spomenik u Mionici

U toku je izgradnja višeporodnične stambene zgrade za izbeglice u Mionici i Terapijskog centra za multiplusklerozu u Banji Vrujci.

Lokalna samouprava Mionica će i u ovoj 2019. godini nastaviti da sprovodi važne projekte jer ima velike planove za svoju opštinu i sve njene građane.

U novu godinu, Mioničani su ušli sa novim projektima a to su, rekonstrukcije  osnovne škole u Mionici i školske zgrade u Gornjoj Toplici sa izgradnjom sportske hale. Planira se toplifikacija varoši, a nastavlja se i sa rekonstrukcijom vodovodne mreže.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime