Успех за пример: Година великих инвестиција у општини Мионица

0
700

Прошла календарска година је била изузетно успешна за општину Мионица. Она је од Канцеларије за управљање јавним улагањима добила највише пројеката у односу на друге општине у Србији, укупно 26. Много тога је урађено, а још пуно тога ће се и радити у 2019. години.

Opština Mionica

Завршен је водовод за пет мионичких села, санирана су бројна клизишта, асфалтиран је пут ка Равног Гори, изграђен је мост на Сувоборској реци.

У јулу прошле године, након дугих 25 година отворена је велика хала спортова која је изграђена по највећим светским стандардима и представља најмодернији објекат у Западној Србији.

Потписан је уговор са немачком компанијом “Ауто-кабел” која се бави производњом електро проводника за потребе ауто индустрије.

Започета је адаптација Културног центра Мионица која подразумева зидарске, подополагачке, керамичке, лимарске и изолатерске радове, као и постављање водоводних, канализационих и електричних инсталација. Помоћни објекат са три етаже садржаће шминкерницу, гардеробу, оставу за реквизите, енергетску собу, салу за пробе и вежбе фолклора, котларницу и мокре чворове.

У току је изградња вишепородничне стамбене зграде за избеглице у Мионици и Терапијског центра за мултиплусклерозу у Бањи Врујци.

Локална самоуправа Мионица ће и у овој 2019. години наставити да спроводи важне пројекте јер има велике планове за своју општину и све њене грађане.

У нову годину, Мионичани су ушли са новим пројектима а то су, реконструкције  основне школе у Мионици и школске зграде у Горњој Топлици са изградњом спортске хале. Планира се топлификација вароши, а наставља се и са реконструкцијом водоводне мреже.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име