Грађани на првом месту: Општина Мионица покренула пројекат „Отворена локална самоуправа“

0
574

На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића покренут је пројекат под називом „Отворена локална самоуправа“.  Циљ пројекта је представљање деловања локалне самоуправе  као ефикасног сервиса, који је транспарентан према свим својим грађанима и задовољава њихове опште, заједничке и свакодневне потребе.

Према Јанковићевим речима, ова активност представља напор да се достигне највиши стандард у раду локалне управе и обезбеди квалитетно вођење локалне власти. Прва фаза пројеката подразумева низ састанака које ће представници јавних установа и предузећа општине Мионица, чланови Општинског већа, представници одељења и служби Општинске управе Мионица на челу са председником општине организовати са грађанима општине Мионица.

У циљу успостављања што боље комуникације са нашим грађанима сваке недеље органзујемо по некилико састанака на терену. Сматрам да је управо овај начин комуникације обострано користан, јер грађани директним контактом могу да укажу на актуелне проблеме, а са друге стране директори установа и предузећа, радници општине и ја као председник општине имамо прилику да сазнамо на који начин можемо допринети развоју наше општине и помоћи нашим суграђанима. На овај начин ћемо унапредити ефикасност и подићи квалитет рада општинских органа и институција – рекао је Јанковић.

Први састанак са грађанима организован је прошле седмице са мештанима села Брежђе, Горњи Лаковац, Планиница, Струганик и дела Осеченице. Теме су биле разноврсне, од тренутних активности локалне самоуправе, преко планираних пројеката, па све до дискусије усмерене на унапређење ефикасности и подизање квалитета рада општинских установа и јавних предузећа и начина решавања текућих проблема на терену.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име