Beogradske pijace: Uručene nagrade šampionima bezgotovinskih transakcija za jun

0
102

 Junskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“. Prvo, drugo i treće mesto osvojili su zakupci sa pijace „Kalenić“ sa 72, odnosno 71 i 59 ostvarenih transakcija. Četvrto mesto pripalo je zakupcu sa pijace „Đeram“ koji je realizovao 47 transakcija. Peto mesto osvojio je zakupac sa pijace „Palilula“ sa 41 transakcijom.

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 11 000   bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajno uvođenje ovakvog vida plaćanja. Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje mogućnosti bezgotovinskog plaćanja  olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac, dok prodavci ističu da im je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije, koje sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom.

Pročitajte i  Mali Slobodan proglašen za sveca: Mučki ga je ubila Elfeta Veseli 1992. godine, ZVERSTVO KAKVO SE NE PAMTI
Beogradske pijace

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“  pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca  do kraja oktobra ove godine, po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja  osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard.

Pročitajte i  NAJSKUPLjA SRPSKA PESMA! Zbog Ive Andrića za nju zna ceo svet, a nastala je zbog samo 2 REČI!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime