Београдске пијаце: Уручене награде шампионима безготовинских трансакција за јун

0
333

 Јунским шампионима безготовинског плаћања на београдским пијацама уручене су награде у оквиру Пилот пројекта „Дигитализација београдских пијаца“. Прво, друго и треће место освојили су закупци са пијаце „Каленић“ са 72, односно 71 и 59 остварених трансакција. Четврто место припало је закупцу са пијаце „Ђерам“ који је реализовао 47 трансакција. Пето место освојио је закупац са пијаце „Палилула“ са 41 трансакцијом.

Од новембра 2021. године од када је кренуло наградно такмичење, па до данас, реализовано је око 11 000   безготовинских трансакција на 51 ПОС терминалу на три београдске пијаце „Каленић“, „Ђерам“ и „Палилула“.

Број реализованих безготовинских трансакција добар је показатељ колико је купцима значајно увођење оваквог вида плаћања. Купци са београдских пијаца наводе да им је увођење могућности безготовинског плаћања  олакшало куповину, јер не морају да траже банкомате или чекају да уситне новац, док продавци истичу да им је плаћање картицом омогућило да привуку нове муштерије, које сада радо плаћају картицом или мобилним телефоном.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу
Београдске пијаце

Пилот пројекат „Дигитализација београдских пијаца“  покренула је Привредна комора Србије, а иницирала компанија Mastercard. Овај пројекат се реализује уз подршку ЈКП „Градске пијаце“, компанија Payten, Chipcard и Banca Intesa.

Сваког месеца  до краја октобра ове године, по пет трговаца који остваре највећи број безготовинских плаћања  освајају новчану награду у износу од 12.000 динара захваљујући компанијама Mastercard и Chipcard.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име