Чините НЕОПРОСТИВИ ГРЕХ ако ставите тетоважу: Ево шта црква каже о томе!

0
5982

Током људске историје тетоважа је играла различите улоге. У античком свету, где је један човек могао постати власништво другог, тетоважа је, на пример, имала функцију тапије. Тетоважа је човека низводила до нивоа животиње: стока носи обележје власника, а роб тетоважу с именом свог господара.

Међутим, у паганском свету главни смисао тетовирања било је општење с духовима (то јест с демонима). Кроз цртеже на телу (сакрални симболи), човек је у свој живот призивао духа коме се клањао.

Црква одбацује тетовирање управо због његовог мистичког значења. Кроз тетоважу човек општи с нечистим и лукавим духовима, а не са Богом. Природа тетоваже је неизбежно култна и магијска.

Pročitajte i  Најједноставнији рецепт за бурек са сиром: Сочан и мекан као из пекаре

неопростиви грех

Ево шта Библија каже за тетовирање?

Закон Старог завета заповеда Израелцима, “За мртвацем не режите тела својега, нити стављајте тетовиран знак на себе. Ја сам ГОСПОД” (Трећа Мојсијева 19:28). Тако да и ако верници данас нису више под законом Старог завета, (Римљани 10:4; Галатима 3:23-25; Ефесцима 2:15), чињеница да постоји заповест против тетовирања треба да нас натера да се замислимо. Нови завет не каже ништа о томе да ли верник може или не може да се тетовира. Господ нам каже: “Ако, дакле, једете, ако пијете, ако ма шта чините, све чините на славу Божију” (1 Коринћанима 10:31). У Библији нема заповести против тетовирања или боди пирсинга, али нам ни не даје неки добар разлог да верујемо да би Бог желео да се тетовирамо или да урадимо боди пирсинг.

Pročitajte i  SRPSKI VITEŠKI KODEKS: Kakvo je poreklo morao imati srpski vitez, kakve osobine, kako je odgajan, a kako mu je birano ime...

неопростиви грех

Други аспект који треба размотрити је скромност. Библија нас учи да се облачимо скромно (1 Тимотеју 2:9). Један аспект скромног облачења, је да смо сигурни да све што треба да буде покривено одећом је адекватно покривено. Међутим, основно значење скромног облачења је да не привлачимо пажњу на себе. Људи који се скромно облаче, раде то да не би привлачили пажњу на себе. Тетоважа и боди пирсинг дефинитивно привлаче пажњу. У том смислу, тетоважа и боди пирсинг нису скромни.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име