Састојци:

За кору:

3 јајета, 2 кафене шољице брашна, 3 кашике гриза, 1 кесица ванилин шећера, 1 кафена шољица шећера, 1 кесица прашка за пециво, 100 мл киселе павлаке, 1 дл уља, 1 дл јогурта, 250 г јагода

Фил од гриза:

5 дл млека, 100 г шећера, 12 кашика гриза, 250 г путера

Фил од јагода:

500 г јагода, 2 дл сока од јагоде, 2 кесице пудинга од јагоде, 5 кашике шећера

Декорација:

200 г шлага, 100 г јагода

Припрема:

Пенасто умутити јаја са шећером. Потом постепено додавати ванилин шећер, уље, киселу павлаку, јогурт, пециво, гриз и брашно. Све добро умутити и преручити у одговарајући плех предходно добро науљен. По тесту поређати целе јагоде и ставити у загрејану рерну да се пече на 200 степени. Печену кору извадити из рерне и охладити.

У дубљој шерпи сјединити млеко, шећер и ванилин шећер па ставити да се кува. Када млеко почне да кључа полако сипати гриз и непрестано мешати док се не укува и згусне. Склонити са шпорета и охладити.

Охлађени гриз саставити са предходно умућеним путером. Изгњечити јагоде па саставити са шећером. Одвојити мали део од сока и са њим размутити пудинг и помешати. Остатак сока сипати у изгњечене јагоде и ставити да се кува. Кад се шећер отопи умешати растворени пудинг и скувати густ фил. Склонити са шпорета и прохладити.

На кору нанети фил од гриза, преко њега фил од јагода па потом умућен шлаг на уобичајен начин. Декорисати јагодама.

Пријатно!

oklagija.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име