Посебна атмосфера: Енглески “The Guardian” уврстио Дорћол међу 10 најпривлачнијих четврти у Европи

0
1515
Извор: Flickr, Светлана Цекић

Као резултат студијских посета које Туристичка организација Србије сваке године организује за новинаре из целог света, објављен је и текст у британском листу “The Guardian” који београдски Дорћол сврстава међу 10 најпривлачнијих четврти у Европи. Ауторка текста – Mary Novakovich, била је у посети Србији у мају прошле године и о Дорћолу је написала ” Ушушкан између боемске четврти Скадарлија, тврђаве Калемегдан и обале Дунава, Дорћол одише атмосфером која можда неће на први поглед да остави утисак “кул” места, али ће вас освојити на посебан начин. Улицама оивиченим дрворедима у Горњем Дорћолу, додатни шарм пружају виле раног 20. века и станови из Титовог доба. Ово је део града препун ресторана и барова, како старих тако и нових, који су махом смештени у улице попут Страхињића Бана, Кнегиње Љубице и Краља Петра”.
На листи се, међу квартовима у Валенсији, Прагу, Берлину, Риму, Гетебургу, Бриселу, Порту, Варшави и Паризу нашао београдски Дорћол и то на 9. месту. Недавно се овај део Београда нашао и на листи 50 најлепших квартова у свету (https://www.timeout.com/coolest-neighbourhoods-in-the-world).
Оригинални текст у листу “The Guardinan” можете прочитати на следећем линку https://www.theguardian.com/travel/2020/feb/08/10-of-the-coolest-neighbourhoods-in-europe-paris-berlin-rome

Pročitajte i  Као холивудска дива: Унук је сређивао своју баку из Ивањице и направио невероватну трансформацију

Туристичка организација Србије

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име