Гужвара са тиквицама: Лагана и сочна пита, јешћете је свакога дана

0
1017

Састојци: 500 г кора за питу, 400 г ренданих тиквица, 400 г сира, 250 г павлаке, 7 јаја, 50 мл уља, 1 прашак за пециво, мало соли.

Припрема: Тиквице изрендајте и оставите у цедиљки да се оцеди вишак воде. Мало их посолите, прелијте кашиком уља и промешајте.

У вангли виљушком умутите јаја, па додајте тиквице, сир, павлаку, уље, со и прашак за пециво. Смесу лепо сједините.

Pročitajte i  Богојављенске пихтије: Предјело које се служи у част крштења Исуса Христа

Дубљи плех подмажите и ставите једну кору на дно. Попрскајте са мало уља, размажите прстима и преко положите још једну кору. Опет попрскајте са мало уља и размажите.

Затим узимајте кору по кору, згужвајте у руци, умачите у фил и ређајте тако да свуда буде једнако. Понављајте док не потрошите коре. Требало би да вам остане мало фила, и њиме одозго прелијте гибаницу и лепо поравнајте.

Pročitajte i  Чудесан манастир Лешје: У њему се чува честица крста на ком је распет Христос, а сам изглед храма је као из руских бајки

Ако немате довољно, разбијте још 2 јаја и помешајте са 200 мл млека и 50 мл уља, па прелијте одозго,

Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени 40-50 минута, односно док не добије дивну златно-браон боју. Печену гибаницу покријте кухињском крпом и оставите да стоји десетак минута, па онда сеците и служите.

Pročitajte i  Андрићева "Јелена, жена које нема" није измишљен лик већ његова велика неостварена љубав која му се јавила након 40 година

Уживајте!

(Стил.курир.рс)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име