Хиландарски посни слаткиш: У време празника на Светој гори ово је скромна и изврсна посластица

Хиландарска монашка трпеза је састављена од аутентичних српских средњовековних јела. Исхрана монаха у манастиру је скромна и прилагођена је потребама човека. Ови колачићи се припремају за посебне прилике, у време празника, а рецепт је веома једноставан:

Састојци: 300 г маргарина, 150 г шећера, 250г меда, 1кг брашна
Упутство: Умутите 300 грама маргарина у пену, па додајте 150 грама шећера, четврт килограма доброг меда, све добро умешајте и на крају додајте брашно (мало мање од килограма). Месите док не добијете глатко тесто. Кад буде готово на дасци га разваљајте у штангле, па их сеците на пођеднаке комадиће.
Од сваког комадића, међу длановима, направите лоптицу коју треба притиском палца спљоштити. Пеците на умереној температури. Гурабије су за јело добре тек кад одстоје неколико дана.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...