Сезона припремања ускоро почиње, а поред стандардног ајвара, киселих краставчића и пегланих паприка, препоручујемо вам да пробате прави гурмански хит – цепкану паприку!
Састојци: 5 кг паприке, 5 кашика алкохолног сирћета, 1 кашика морске соли, 1 главица белог лука, целеров лист, 100 мл уља.
Припрема: Паприку испећи, очистити је и извадити семе. Затим је исцепкати и ставити на решетку да се цеди најмање сат времена.
У шерпу сипати уље, па кад се угреје, ставити паприку да се пржи и додати со. Пржити је око сат времена, а пред крај додати сирће, целер и крупно сечен бели лук.
Паковати у стерилисане тегле и добро затворити металним поклопцима. Тегле ставити у рерну на 90 степени 90 минута. Ту их оставити до сутрадан да се охладе, па их сложити у полице са осталом зимницом.
У видеу погледајте детаљну припрему!
Бакина кухиња