Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

0
1664
Foto: Bakina kuhinja

Sezona pripremanja uskoro počinje, a pored standardnog ajvara, kiselih krastavčića i peglanih paprika, preporučujemo vam da probate pravi gurmanski hit – cepkanu papriku!

Sastojci: 5 kg paprike, 5 kašika alkoholnog sirćeta, 1 kašika morske soli, 1 glavica belog luka, celerov list, 100 ml ulja.

Priprema: Papriku ispeći, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je iscepkati i staviti na rešetku da se cedi najmanje sat vremena.

Pročitajte i  Šumadinac našao način da se cela Srbija besplatno greje: Ceo svet želi izum našeg naučnika, samo SRBI NE!

U šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, staviti papriku da se prži i dodati so. Pržiti je oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk.

Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutradan da se ohlade, pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.

Pročitajte i  POJEDITE SVE MRVICE SA STOLA: Životna lekcija patrijarha Pavla koja će vam promeniti pogled na svet

U videu pogledajte detaljnu pripremu!

 

Bakina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime