Хит зимница за праве гурмане: Цепкану паприку правићете сваке године

0
2290
Фото: Бакина кухиња

Сезона припремања ускоро почиње, а поред стандардног ајвара, киселих краставчића и пегланих паприка, препоручујемо вам да пробате прави гурмански хит – цепкану паприку!

Састојци: 5 кг паприке, 5 кашика алкохолног сирћета, 1 кашика морске соли, 1 главица белог лука, целеров лист, 100 мл уља.

Припрема: Паприку испећи, очистити је и извадити семе. Затим је исцепкати и ставити на решетку да се цеди најмање сат времена.

Pročitajte i  SAMO TREĆINA BRAKOVA U SRBIJI SMATRA SE SREĆNIM: Terapeut Zoran Milivojević otkriva na šta konkretno treba da obratimo pažnju kad biramo partnera sa kojim želimo brak

У шерпу сипати уље, па кад се угреје, ставити паприку да се пржи и додати со. Пржити је око сат времена, а пред крај додати сирће, целер и крупно сечен бели лук.

Паковати у стерилисане тегле и добро затворити металним поклопцима. Тегле ставити у рерну на 90 степени 90 минута. Ту их оставити до сутрадан да се охладе, па их сложити у полице са осталом зимницом.

Pročitajte i  Сутра славимо Спасовдан: Обичаји налажу да НИКАКО не смете урадити ЈЕДНУ СТАВР да не бисте навукли ЗЛО на кућу

У видеу погледајте детаљну припрему!

 

Бакина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име