Хит зимница за праве гурмане: Цепкану паприку правићете сваке године

Сезона припремања ускоро почиње, а поред стандардног ајвара, киселих краставчића и пегланих паприка, препоручујемо вам да пробате прави гурмански хит – цепкану паприку!

Састојци: 5 кг паприке, 5 кашика алкохолног сирћета, 1 кашика морске соли, 1 главица белог лука, целеров лист, 100 мл уља.

Припрема: Паприку испећи, очистити је и извадити семе. Затим је исцепкати и ставити на решетку да се цеди најмање сат времена.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

У шерпу сипати уље, па кад се угреје, ставити паприку да се пржи и додати со. Пржити је око сат времена, а пред крај додати сирће, целер и крупно сечен бели лук.

Паковати у стерилисане тегле и добро затворити металним поклопцима. Тегле ставити у рерну на 90 степени 90 минута. Ту их оставити до сутрадан да се охладе, па их сложити у полице са осталом зимницом.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

У видеу погледајте детаљну припрему!

 

Бакина кухиња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...