Svima je poznata musaka od krompira, a ono što mnogi ne znaju jeste da i od starog, gotovo bajatog hleba mogu napraviti jednako fenomenalnu musaku, po mišljenju mnogih domaćica čak i bolju od one standardne.

Pola bajatog hleba ne mora uvek da završi u smeću. Evo kako da ga iskoristite za ručak ili večeru za pamćenje!

Pročitajte i  Ovo ne znaju ni najbolje domaćice! Osnovno pravilo kako da vam testo uspe BAŠ SVAKI PUT: Vazdušasto i mekano, oduševiće sve!

Potrebno vam je: 300 g šunke, 200 g kisele pavlake, ulje, 1/2 praziluka, 1 paprika, biber, suvi začin, 2 jaja, 200 g sira, rezan stari hleb, 1 paradajz, 3 čena belog luka, malo kačkavalja.

Priprema:

Foto: Bakina kuhinja

Kriškama hleba skinuti koricu. Na ulju propržiti seckan praziluk i papriku pa dodati na kockice iseckanu šunku, beli luk, začin, biber i paradajz.

Pročitajte i  Sirotinjsko jelo koje je Gaga Nikolić OBOŽAVAO: Pravio ga je sam i uvek jeo uz pivo

U to dodati sir i jedno jaje. Na dno pleha staviti pek papir, pa poređati kriške hleba jedno do drugog.

Odozgo istresti sav fil pa preko ponovo staviti kriške hleba.

U činiju razbiti preostalo jaje dodati pavlaku i malo mleka pa time preliti musaku i odozgo narendati malo kačkavalja.

Peći na 200 stepeni C oko 40 – 45 minuta.

Pročitajte i  Posni ručak, na vodi: Od čorbe do glavnog jela - 7 recepata za celu nedelju

Izvor: Kod bake u gostima

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime