Свима је позната мусака од кромпира, а оно што многи не знају јесте да и од старог, готово бајатог хлеба могу направити једнако феноменалну мусаку, по мишљењу многих домаћица чак и бољу од оне стандардне.
Пола бајатог хлеба не мора увек да заврши у смећу. Ево како да га искористите за ручак или вечеру за памћење!
Потребно вам је: 300 г шунке, 200 г киселе павлаке, уље, 1/2 празилука, 1 паприка, бибер, суви зачин, 2 јаја, 200 г сира, резан стари хлеб, 1 парадајз, 3 чена белог лука, мало качкаваља.
Припрема:
Кришкама хлеба скинути корицу. На уљу пропржити сецкан празилук и паприку па додати на коцкице исецкану шунку, бели лук, зачин, бибер и парадајз.
У то додати сир и једно јаје. На дно плеха ставити пек папир, па поређати кришке хлеба једно до другог.
Одозго истрести сав фил па преко поново ставити кришке хлеба.
У чинију разбити преостало јаје додати павлаку и мало млека па тиме прелити мусаку и одозго нарендати мало качкаваља.
Пећи на 200 степени Ц око 40 – 45 минута.
Извор: Код баке у гостима