Hrskava pita od tikvica i praziluka: Toliko ukusna da će vam jedan pleh biti malo

0
2449
Pita os tikvica i praziluka

Potrebno je:

1/2 kg tankih kora
1 manja mlada tikvica
1 veza mladog crnog luka
100 gr kisele pavlake
100 gr šunkarice
1 jaje
soli
bibera
ulje

Priprema:

Tikvice izrendati sa korom ako je mlada i posoliti. Na ulju propržiti seckan luk dodati na kockice šunku i isceđenu tikvicu koja je odstojala bar 10 minuta u soli.

Pročitajte i  Slavimo Svetog Jovana Bogoslova: Žene danas nikako ne smeju OVE 3 STVARI DA DOTAKNU

Skloniti sa šporeta, dodati pavlaku, jaje, bibera i sve izmešati.

Raširiti prvu koru, premazati nadevom tanko po kori ( ne mnogo da ne bude gnjecava) dodati odozgo drugu koru i nju malo premazati nadevom.

Presaviti krajeve pa uviti u rolnicu. Pleh obložite pek papirom ili ga namažite uljem uz pomoć četkice.

Pročitajte i  Srpski Versaj: Staro zdanje u Aranđelovcu-čarobno doba raskoši i balova!

Ređati rolnice u pleh do utroška materijala. Premazati rolnice uljem i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, 40-45 min da dobro porumeni i dole i gore.

Služiti uz kiselo mleko ili jogrurt.

Uživajte u božanstvenom ukusu!

Izvor: Kod bake u gostima

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime