Хрскава пита од тиквица и празилука: Толико укусна да ће вам један плех бити мало

Потребно је:

1/2 кг танких кора
1 мања млада тиквица
1 веза младог црног лука
100 гр киселе павлаке
100 гр шункарице
1 јаје
соли
бибера
уље

Припрема:

Тиквице изрендати са кором ако је млада и посолити. На уљу пропржити сецкан лук додати на коцкице шунку и исцеђену тиквицу која је одстојала бар 10 минута у соли.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Склонити са шпорета, додати павлаку, јаје, бибера и све измешати.

Раширити прву кору, премазати надевом танко по кори ( не много да не буде гњецава) додати одозго другу кору и њу мало премазати надевом.

Пресавити крајеве па увити у ролницу. Плех обложите пек папиром или га намажите уљем уз помоћ четкице.

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Ређати ролнице у плех до утрошка материјала. Премазати ролнице уљем и ставити у рерну загрејану на 200 степени, 40-45 мин да добро порумени и доле и горе.

Служити уз кисело млеко или јогрурт.

Уживајте у божанственом укусу!

Извор: Kод баке у гостима

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...