Хрскави кромпирићи са слатком паприком: Најбољи прилог уз ручак икад

0
426

Потребни састојци за две особе:

· Бели кромпир пола килиграма

· Зачин од сушеног поврћа

· Сушена паприка у праху (слатка)

· Маслиново уље

· Мало рузмарина

Припрема:

Огулите и оперите кромпир и исеците га на коцке. Ставите га да се кува. Kада је кромпир готов (водите рачуна даг а не прекувате, да се не би распадао) извадите га и процедите. У тигању веће површине загрејте маслиново уље, ставите коцке кромпира, додајте сушени зачин и сушену слатку паприку и добро измешајте, тако да кромпир буде прекривен са свих страна. Пеците на умереној ватри, уз повремено мешање док кромпир не добије златкасту покорицу. Поспите са кашичицом сушеног рузмарина.

Pročitajte i  Чувени мајор Листер са Кошара: Невероватна и потресна прича о псу који је чувао српску војску

Овако припремљен кромпир одличан је прилог уз пилетину или фаширане шницле.

Пријатно!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име