Hrvati i Bosanci hrle u srce Šumadije zbog serije: “Moj rođak sa sela” doveo u OVO mesto preko 10.000 turista

0
2425
Autor: Marko Stanojević - Sopstveno delo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=58438118

KNIĆ – Kadrovi prelepe Gruže i sela Borač svakodnevno se mogu videti na malim ekranima, jer upravo tu, u centru Šumadije, sniman je „Moj rođak sa sela“, jedna od najpopularnijih domaćih serija.

Svi znaju za Milomira Vranića, čiji lik glumi Vojin Ćetković, a kuća u kojoj je taj telvizijski junak živeo, postala je jedno od omiljenih mesta za turiste iz Srbije, ali iz celog regiona.

„Preko 10.000 ljudi došlo je da vidi Vranićevu kuću. Pored naših domaćih gostiju, tu su Bosanci koji znaju celu seriju napamet, zatim Crnogorci i Hrvati. Sve ih zanima, da vide unutrašnjost kuće, kao i celo dvorište, svi obavezno malo posede za onim čuvenom stolom ispod oraha. Atmosfera u seriji je tako dobro dočarana da posetioci očekuju da im Vranić ili Drakče izađu iza ćoška“ kaže za RINU, Rajko Lečić vlasnik imanja.

Pročitajte i  Srpski vladari najviše su ženili žene OVA DVA IMENA: Najmoćnije srpske princeze, kneginje, kraljice i carice

Prelepa priroda, srpska autentičnost i šumadijska gostoprimljvost uticali su da izbor za snimanje padne upravo na selo Borač. Iz Rajkovog dvorišta sa jedne strane pogled puca na Gružansko jezero, a sa druge na masivni Borački krš. Ovo selo su zbog izuzetne lepote i pre posećivali turisti, ali sada je njihov broj višestruko povećan.

Pročitajte i  Od kraljice do domaćice: Životna priča najvoljenije srpske vladarke

„Ovo je prava prirodna oaza. Seoski turizam ovde ima izuzetan potencijal. Sada kroz Vranićevu kuću može da se dođe i prođe, ali imamo u planu da ospsobimo smeštajne kapacitete, kako bi oni koji su zaljubljenici u pravo srpsko selo mogli ovde da provedu i po nekoliko dana. Uz domaću hranu i rakiju, naravno“, kaže kroz osmeh Rajko.

Pročitajte i  Narodni običaji na Vidovdan: U noći uoči praznika događa se ČUDO, evo šta treba da udradite

Da je najpoznatiji rođak sa sela u ovo mesto doveo mnoge ljude svedoči i podatak da je u selu Borač pre radila samo jedna kafana, a sada ih ima nekoliko. Za vreme vanrednog stanja one ne rade, ali ovdašnji domaćini se nadaju da će se kad sve ovo prođe ponovo u centru sela parkirati autobusi sa brojnim turistima.

Autor: Rina

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime