Хрвати и Босанци хрле у срце Шумадије због серије: “Мој рођак са села” довео у ОВО место преко 10.000 туриста

0
2550
Аутор: Marko Stanojević - Сопствено дело, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=58438118

KНИЋ – Kадрови прелепе Груже и села Борач свакодневно се могу видети на малим екранима, јер управо ту, у центру Шумадије, сниман је „Мој рођак са села“, једна од најпопуларнијих домаћих серија.

Сви знају за Миломира Вранића, чији лик глуми Војин Ћетковић, а кућа у којој је тај телвизијски јунак живео, постала је једно од омиљених места за туристе из Србије, али из целог региона.

„Преко 10.000 људи дошло је да види Вранићеву кућу. Поред наших домаћих гостију, ту су Босанци који знају целу серију напамет, затим Црногорци и Хрвати. Све их занима, да виде унутрашњост куће, као и цело двориште, сви обавезно мало поседе за оним чувеном столом испод ораха. Атмосфера у серији је тако добро дочарана да посетиоци очекују да им Вранић или Дракче изађу иза ћошка“ каже за РИНУ, Рајко Лечић власник имања.

Pročitajte i  Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: "Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан"

Прелепа природа, српска аутентичност и шумадијска гостопримљвост утицали су да избор за снимање падне управо на село Борач. Из Рајковог дворишта са једне стране поглед пуца на Гружанско језеро, а са друге на масивни Борачки крш. Ово село су због изузетне лепоте и пре посећивали туристи, али сада је њихов број вишеструко повећан.

Pročitajte i  Краљ који је покушао да прода Србију Аустрији за грофовско имање: Раскош и богатство били му важнији од отаџбине и круне

„Ово је права природна оаза. Сеоски туризам овде има изузетан потенцијал. Сада кроз Вранићеву кућу може да се дође и прође, али имамо у плану да оспсобимо смештајне капацитете, како би они који су заљубљеници у право српско село могли овде да проведу и по неколико дана. Уз домаћу храну и ракију, наравно“, каже кроз осмех Рајко.

Pročitajte i  Православни не верују у врачаре: Чисте речи старца Пајсија одвратиће вас од посете ђавољим слугама

Да је најпознатији рођак са села у ово место довео многе људе сведочи и податак да је у селу Борач пре радила само једна кафана, а сада их има неколико. За време ванредног стања оне не раде, али овдашњи домаћини се надају да ће се кад све ово прође поново у центру села паркирати аутобуси са бројним туристима.

Аутор: Рина

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име