Још један начин да помогнемо болесној деци: Посетите Фејсбук групу Хумане лицитације, све што купите или продате уплаћује се за лечење деце

0
692

Фејсбук група Буди Хуман- Хуманитарне лицитације за кратко време добила је преко 200.000 посетилаца. Сваки дан чланови групе на лицитацију стављају различите ствари, са циљем да се сви износи уплате за болесну децу и одрасле који су корисници фондација Буди Хуман и Подржи живот. Посетите ову страницу, пронађите нешто за себе и пре свега будите хумани. За многе од њих време истиче и наша помоћ им је једина шанса да преживе.

Како да поставите лицитацију

Фотографишите предмет који желите да огласите. Потом га детаљно опишите и поставите у групи „Хуманитарне лицитације” и коме ћете приход од продаје да намените.

Када прође 24 сата од постављања објаве, онај ко понуди највише новца у коментару испод слике, оставља доказ о уплати и ви му пошаљете оно што је купио.

Pročitajte i  Средњи син кнеза Лазара ког су Срби заборавили: Због свађе са братом избрисан из памћења и историје

Потом купац шаље потврду да му је предмет стигао и администратори бришу објаву.

Реч оснивача групе

Бранка Зарић једна је од оснивачица ове Фејсбук групе која броји више од 200.000 чланова.

„Број расте сваког дана за две или три хиљаде чланова”, каже Зарић за ББЦ на српском.

На идеју да оснује групу је дошла тако што је претходних година користила свој приватан профил за сличне хуманитарне акције.

Приметила је да много људи жели да се ангажује, али да не знају на који начин могу да помогну.

Pročitajte i  Није "ПОП" него "свештеник" или "отац": Постоји велики разлог због ког је погрешно ословљавати га овим именом

Онда је основала групу и од самог почетка се много људи јављало, па је у помоћ позвала пријатељице на Фејсбуку: Ивану Марковић, Тијану Мајић и Милену Маринковић.

„Одлучиле смо да акције буду у виду лицитација зато што је доста ствари и предмета прилагођено за ширу јавност”, каже Зарић.

Додаје да се може огласити било шта, од одеће и обуће, торбе, парфеми, бела техника, дресови са потписима спортиста, храна и рецепти, услужне делатности попут давања приватних часова из различитих језика.

„Шта год вам падне на памет, одећа за бебе, издавање апартмана”, набраја она.

У групи су лицитирани и рецепти за чиз кејкове и различите торте, али и три мотора и један аутомобил, присећа се Бранка.

Pročitajte i  ЧИСТА НЕДЕЉА Ово су правила о првој недељи Великог поста: Према старом веровању ПОСЕБНО ВАЖНО ко вам први данас уђе у кућу

По правилима групе не сме се оглашавати оштећен предмет, алкохолна пића, пдф формати, животиње, лекови и опијати.

Оснивачица групе каже да је на самом врху странице обавештење у којем се могу погледати сва правила групе, односно све оно што може да интересује кориснике.

„Многи учесници су престали да купују по бутицима и радњама, јер све што им треба нађу код нас у групи, а и допада им се осећај када куповином помажу болесној деци и одраслима”, каже Зарић.

извор: BBC na srpskom

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име