IDEALAN RUČAK ZA POST NA VODI: Manastirska jota sa povrćem

0
199

Za jotu sa povrćem vam je potrebno:

100 g pasulja
250 g kiselog kupusa
250 g krompira
100 g paradajz pirea
glavica crnog luka
50 g brašna
50 g belog luka
so
crni biber

jota 2

Priprema:

Za pripremanje ovog jela potrebne su vam 3 šerpe. U jednoj skuvajte krompir, u drugoj krupne parčiće kupusa, a u trećoj pasulj.
Prodinstajte luk dok ne dobije staklastu boju, a zatim dodajte brašno. Ovako napravljenu smesu nalijte vodom i ostavite da se kuva. U tiganj sa zaprškom dodajte kuvani krompir, pasujl i kupus. Ovome dodajte još i pasiranje češnjeve belog luka i paradajz pire. Začinite jelo po ukusu, a pred kraj kuvanja pospite ga sitno iseckanim peršunom.

Pročitajte i  Najbolji recept za slatko od šljiva oduševiće sve vaše goste

jota manastirska

Sensa

PROČITAJTE JOŠ: POSNE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA NA HILANDARSKI NAČIN: Originalno jelo koje može upotpuniti vašu slavsku trpezu

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime