Ima samo devet godina i održao je svima lekciju humanosti: Prodajom svojih fotografija prikupio 34.000,00 dinara za bolesnu decu

0
671
Foto: http://www.podrzizivot.com

Devetogodišnji Mateja Kešelj zaista je čudo od deteta! Kao sasvim mali se bavio sportom, a sa šest godina su roditelji primetili da ima talenta i za umetnost. Bavio se crtanjem, glumom u pozorištu, a onda je odlučio da se bavi fotografijom.

Foto: http://www.podrzizivot.com
Foto: http://www.podrzizivot.com

Ali, njegov talenat nije ono što ga čini jedinstvenim među ostalom decom već odluka ovog plemenitog dečaka da svoje fotografije izloži i rasproda u humanitarne svrhe.

Pročitajte i  Владета Јеротић објаснио како спречити настанак болести: У једној реченици открио како да годинама будемо здрави

On je 9. jula u restoranu “Marina” na Zemunskom keju održao svoju prvu izložbu fotografija.

Mateja Kešelj (Tatamata) pravio je svoje fotografije mobilnim telefonom, obično tokom šetnje gradom ili tokom druženja sa svojim ljubimcem, mačkom Tošom, koji se takođe može videti na ovim pravim malim umetničkim delima.

Sve fotografije prodate su na licitaciji i Mateja je uspeo da prikupi čak 34 000 dinara za bolesnu decu Fondacije “Podrži život”.

Pročitajte i  Максим Горки писао је из Врњачке Бање: „Срби су исто толико Руси колико и ми. Једини народ који зна да се бори за слободу...“

Fondacija čiji su osnivači Sergej Trifunović i Verica Šegan zahvalna je ovom plemenitom dečaku zlatnog srca. Nadaju se da će ovaj veliki Matejin gest izazvati empatiju i kod druge dece i motivisati ih kako bi i oni dali svoj doprinos onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Dok ne smislite vaš način kako biste pomogli dovoljno je da pošaljete sms na broj 5757.

Pročitajte i  СРБИ ДАЛИ ХИТ ПРЕДЛОГЕ! Тражи се име за пантера који кружи око Апатина: МРЕЖЕ СЕ УСИЈАЛЕ!

Podržite Mateju i na njegovom Youtube kanalu Tatamata.

Za Opanak.net priredila Katarina Mitrović

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име