Sve je moguće uz mnogo ljubavi: Adamovići imaju 10oro dece i uspešne karijere

Adamovići su primer da se u Srbiji može biti uspešan na polju karijere i posvećen porodici u kojoj se teži ka što većem broju dece. Iza njih je 14 godina braka, uspešne karijere stomatologa i čak 10-oro dece!

adamovići-porodica-deca-backa-palanka_660x330

Milijana Janjić iz Bačke Palanke i Srđan Adamović iz Subotice upoznali su se na prvoj godini studija, na beogradskom Stomatološkom fakultetu i od tada se nisu razdvajali. U braku su četrnaest godina, imaju uspešne karijere, a ova dva zubna lekara u Bačkoj Palanci žive sa svojih desetoro dece, sedam dečaka i tri devojčice.

Na petoj godini studija, Milijana i Srđan dobili su prvo dete. Svaki novi dolazak na svet malih Adamovića, pratila je beskrajna ljubav i sreća i to je kažu, najveća nagrada za sva odricanja i uloženi trud.

Pročitajte i  Majkin salaš na severu Bačke: Priča o gostoljubovosti i porodičnoj ljubavi prema vojvođanskoj gastronomiji

Priču o ovoj porodici za primer prenela je RT Vojvodine.
Intervju Milijane i Srđana prenosimo u celosti:

“Naše bake i deke i sa jedne i druge strane su iz mnogodetnih porodica. Ja sam odrasla sa još dve sestre i znajući kako smo dobro funkcionisale, poželela sam da imam bar petoro dece. Važno je imati supruga istomišljenika, koji vas u svemu podržava”, uz osmeh priča Milijana.

”Porastom broja obaveza oko posla ili škole, postoje dani kada jedva postižemo da obavimo svakodnevne obaveze. Često ljudi na nas gledaju isuviše bajkovito i čude se kako smo dobro organizovani… to je velika borba, treba mnogo rada i međusobne komunikacije”, navodi Srđan.

Pročitajte i  Specijalitet potekao iz Šumadije: Pečenje na ražnju je omiljeno jelo u Srbiji

EVO I NJIHOVOG RECEPTA ZA ORGANIZACIJU:

”Najbitniji je dobar početak dana, rano ustajanje, sprema se doručak, stariju decu pratimo u školu. Ako od jutra sve krene kako treba i sam dan ima dobar tok. U velikim porodicama mora jasno da se zna ko šta radi I šta su čije obaveze, ako neko zabušava, mama je tu da to koriguje”, ističe Milijana.

Adamovići danas sa sedam dečaka i tri devojčice žive kao podstanari, a da bi im se obezbedio adekvatan stambeni proStor, opština Bačka Palanka organizovala je donatorsku večeru, na kojoj su se okupili privrednici Bačke palanke i okoline, spremni da pomognu.

”Do kraja godine dvanaestočlanoj porodici Adamović, opština će dodeliti plac, a sredstvima koja prikupe na donatorskoj večeri, na tom placu izgradiće kuću”, rekao je Branislav Šušnica predsednik opštine.

Pročitajte i  Ova srpska imena deci su davana najtužnijim povodom: Mnogi roditelji ne znaju njihova značenja, a retki ih i danas daju svojoj deci

Mališani bi voleli da imaju još braće i sestara

”Mladi smo još, Milijana i ja imamo po trideset i osam godina, moguće da će naša porodica biti bogatija za još dece. Dođite za koju godinu, pa ćemo videti da li će biti još beba”, kaže Srđan.

Ako hoćemo da kao nacija budemo poletniji u svemu, moramo biti mlađi, zbog toga raznim merama moramo podržati porodice, pogotovu one sa više dece, poručuju Adamovići.

RTV

Specijalitet potekao iz Šumadije: Pečenje na ražnju je omiljeno jelo u Srbiji

Na prostorima Balkanskog poluostrva pečenje na ražnju pripremano je...

Makoš guba: Tradicionalna poslastica iz vojvođanske ravnice

Predstavljamo vam još jedan od starih recepata iz vojvođanske...