ХИТ! КО ИХ НАЗВА ОВАКО? Ово су најсмешније комбинације имена и презимена код Срба: НЕ БИСТЕ ВЕРОВАЛИ КАКО СЕ СВЕ ЉУДИ ЗОВУ!

1
5222
Фото: Јутјуб/принтскрин

Сигурно вам се бар једном догодило да сте наишли на име, презиме или склоп једног и другог који су вас натерали да се смејете до суза.

На форуму Крстарице покренула се тема о најнеобичнијим комбинацијама имена и презимена. Тема је била толико инспиративна да су се многи и по неколико пута укључивали у преписку, присећајући се имена својих колега из школе и факултета, имена са коверти које су разносили док су обављали студентске послове, имена са бирачких спискова као и звучних комшијских имена.

Pročitajte i  Српски називи за родбину који не постоје ни у једној другој земљи: Ево шта вам дође пашеног, а шта јетрва

Тако су се у низу спискова нашли:
Мила Гузичица, Твртко Прцић, Удовица Драга, Зденка Крушка, Весела Лешина, Главица Лука, Бајат Јован, Ђоковић Китица, Ерика Деген, Голи Јанош, Цури Ђон, Зоран Кајгана, Скочиловић Свемирко, Тиквина Јагода, Николић Рубиоза, Гуска Зец, Милић Милић, Папак Рајко, Веселиновић Веселинка, Рикало Првослав, Милица Кртица Тртица, Пауна Поткоњак, Неџад Тигањ, Ђока Француски, Гвоздена Шипка, Дуња Бурек, Милена Машница, Божидар Скалпел, Дивна Торбица, Стојанка Кокошка, Свемир Травица, Милада Пицина, Неђо Квочка, Лепа Накарада, Гроздан Шипак, Прдољуб Гузајац, Небих Сада…

Pročitajte i  Поучна прича: Пре него што некога осудиш, сети се да не знаш којим путевима је та особа прошла

Многи нису могли да се сете пуних имена, те су остављали само име или презиме.
Један од учесника написао је и да у једној фирми раде три особе које се презивају Пузигаћа, Деригаћа и Непергаћа. Затим ту су и презимена попут Дроњак, Кењало, Тресиглавић, Брабоњак, Столица, Бабарогић, Магарац, Пириватрић, Машинкоса, Пешкир, Презимовић, Заклан…

Pročitajte i  Од једне смесе направите 6 врста колача: Могу бити и посни и мрсни, красиће сваку славску трпезу

Постоји и анегдота да је поп у једном селу венчавао Мирка Рагуза и Мару Загуз, па је настала општа смејурија када је питао:
“Да ли ви Мирко Рагуз узимате Мару Загуз…”

И то није једина од смешних ситуација насталих због презимена или имена.
Уколико и ви знате неке необичне комбинације, можете нам оставити у коменатру.

Аутор: Опанак

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име