Инвестиција Електропривреде Србије у Мионици: За боље снадбевање струјом целе вароши и околних села

0
518

Ускоро ће у свих 36 села у Мионици свака кућа ће имати стабилно снабдевање струјом. У протеклој години замењено је више од 300 стубова нисконапонске мреже и постављено скоро 200 стубова на далеководима. Изграђена је једна нова трафостаница у селу Вировац,  трафо станица у Осеченици је модернизована и пребачене на даљинско управљање. Постављено је и 13 километара нових каблова и жица за пренос струје. У новом инвестиционом циклусу најављени су радови на далеководној мрежи у Команицама, Попадићу, Вртиглаву, Маљевићу, Брежђу и Паштрићу, као и реконструкција трафо станице у Мионици 2 која ће бити прикључена на систем даљинског управљања и постављање нових трафоа у Паштрићу и Струганику. Једна од врло битних инвестиција је и планирано одвајање напонских линија за снабдевање Дома здравља у Мионици и изворишта у Паштрићу чиме ће се обезбедити робусност и несметано функционисање услуга од приоритетног значаја за становништво. Радови се изводе у сарадњи општине Мионица и Електропривреде Србије.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић истиче да је стабилно снабдевање струјом и водом једна од најважнијих потреба савременог човека, и да општина уз подршку Владе Србије годинама уназад улаже озбиљне напоре да становницима мионичких села обезбеди боље услове за живот.

– Влада Србије већ годинама препознаје горуће потребе локалних самоуправа. Препознаје потребе грађана. Захваљујући томе Мионица је успела да реализује велики број инвестиција, у области путе инфраструктуре, водоснабдевања, образовања, спорта, а уз подршку Владе успели смо да уђемо у пројекат генералног ремонта комплетне нисконапонске и високонапонске електромреже. То је важно за наше грађане, јер је електромрежа грађена давно, стубови, каблови и друга инфраструктура су дотрајали. Реконструкцијом и модернизацијом свешћемо нестанке струје, који су се раније често дешавали, на минимум – рекао је Јанковић.

Он истиче да је Мионица ове године једна од прве 64 локалне самоуправе које су ушле у реализацију инвестиционог програма “Србија 2020-2025”, у оквиру кога ће бити изграђени пречистачи отпадних вода у Мионици и Бањи Врујци.

– Ове године смо захваљујући разумевању државе, кроз пројекте успели да обезбедимо средства у висини једног општинског буџета из којих реализујемо бројне пројекте у области, културе, спорта, туризма, образовања и инфраструктуре. Мионица се све више развија, и наставиће да се развија – рекао је Јанковић.

 

DCIM100MEDIADJI_0379.JPG

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име