Ишлери на старински начин: Ред кекса, ред фила… Омиљени рецепт за колаче из детињатва

0
391
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:
За тесто:

190 г маслаца
150 г млевених ораха
100 г шећера у праху
1 жуманце
220 г брашна
За надев:
2 јајета
150 г шећера
60 г чоколаде
120 г маслаца
За глазуру:
60 г чоколаде
2 кашике уља

Припрема:

Умутите маслац са шећером у праху да постане пенаст, па додајте млевене орахе и жуманце. Све још једном умутите Додајте брашно, па тесто добро умесите и оставите да се одмара пола сата. После тога оклагијом развуците тесто на дебљину око пола центиметра, па модлом или чашицом вадити мале погачице. Ређајте их на плех обложен папиром за печење. Пеците их на 180 степени око десет минута. Водите рачуна да остану беле и да вам не изгоре. Док се ишлери пеку припремите фил. Два цела јајета и шећер мутите на пари док се не згусне, а на крају додајте изломљену чоколаду. Оставите да се охлади, па додајте омекшали маслац и све заједно умутите миксером у чврст фил. Охлађене погачице филовати кремом и спајати по две, као ванилице. За глазуру на лаганој ватри отопите чоколаду и уље, па мешајте да се добро сједине. Горњу половину сваког ишлера умачите у растопљену чоколаду, па оставите да се стегне.

Pročitajte i  Традиција дуга вековима: Ево зашто се жито послужује и једе на славама и задушницама

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име