Један од ронилаца међународног спасилачког тима, који су протеклих дана учествовали у извлачењу дечака заробљених у пећини у Тајланду, Иван Караџић, волонтер српског порекла рођен у Данској, изјавио је за “Блиц” да је приликом спасавања дечака заплакао.

– Читава ова прича ме јако погађа, па се зато деси и да заплачем – изјавио је Караџић за “Блиц”. У ранијој изјави за “BBC” рекао је да се диви дечацима заробљеним у пећини на северу Тајланда на томе колико су снажни.

Pročitajte i  Стихови који осликавају тужну данашњицу наспрам славне прошлости: Знаш ли, Србине, ко ти је био деда?

– Не могу да схватим колико су та деца сталожена – рекао је Караџић, те открио да су дечаци били приморани да роне, што никада пре нису радили, као и да није уобичајено да деца у том узрасту роне у пећини.

– Када мислим о томе да су две недеље провели у пећини, нису видели своје мајке. Изузетно снажна деца. Скоро незамисливо – истакао је он.

Pročitajte i  Анегдота из живота Зорана Радмиловића: Једном приликом провео је ноћ у затвору због "лапрдања у кафани", кад су дошли да га ваде, није хтео да крене из најлуђег разлога

Описујући тренутак када је видео да му се први дечак и ронилац приближавају, Караџић је рекао да је у првом тренутку био веома уплашен.

– Када сам, међутим, видео да је жив, да дише и да је изгледао добро, веома добро сам се осећао – казао је Караџић.

Подсетимо, током данашњег дана и последњи дечаци и тренер извучени су из пећине, живи и здрави. Група од 12 дечака и њихов тренер налазили су се у пећини од 23. јуна.

Pročitajte i  "Смисли нека питања која ће бити интересантна" Биковић ПРЕСЕКАО новинара кад му је поставио ОВО питање

Извор: Блиц

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име