Jedan od ronilaca međunarodnog spasilačkog tima, koji su proteklih dana učestvovali u izvlačenju dečaka zarobljenih u pećini u Tajlandu, Ivan Karadžić, volonter srpskog porekla rođen u Danskoj, izjavio je za “Blic” da je prilikom spasavanja dečaka zaplakao.

– Čitava ova priča me jako pogađa, pa se zato desi i da zaplačem – izjavio je Karadžić za “Blic”. U ranijoj izjavi za “BBC” rekao je da se divi dečacima zarobljenim u pećini na severu Tajlanda na tome koliko su snažni.

Pročitajte i  Zabranjen intervju sa Milunkom Savić: Uzeli joj i slike i ordenje, uz izgovor da će ih očistiti, i više ih nikad nisu vratili!

– Ne mogu da shvatim koliko su ta deca staložena – rekao je Karadžić, te otkrio da su dečaci bili primorani da rone, što nikada pre nisu radili, kao i da nije uobičajeno da deca u tom uzrastu rone u pećini.

– Kada mislim o tome da su dve nedelje proveli u pećini, nisu videli svoje majke. Izuzetno snažna deca. Skoro nezamislivo – istakao je on.

Pročitajte i  Sigurno ste se nekada zapitali: Zašto Srbi za ljude sa žutom kosom kažu da su plavi?

Opisujući trenutak kada je video da mu se prvi dečak i ronilac približavaju, Karadžić je rekao da je u prvom trenutku bio veoma uplašen.

– Kada sam, međutim, video da je živ, da diše i da je izgledao dobro, veoma dobro sam se osećao – kazao je Karadžić.

Podsetimo, tokom današnjeg dana i poslednji dečaci i trener izvučeni su iz pećine, živi i zdravi. Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

Pročitajte i  Ponižavanja vojvode Petra Bojovića: Na večni počinak ispraćen je taljigama. Narodu je bilo strogo zabranjeno prisustvo sahrani

Izvor: Blic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime