Ивана Шпановић огорчена: Неправда! Из Србије сам!

0
333

Након одбијене жалбена свом профилу огласила се Ивана Шпановић:

“Под један – неправда. Под два – из Србије. Знам да је злато моје. Кад-тад”, написала је Шпановићева на “Твитеру” и јасно описала како се осећа после СП у Лондону.

-Ово је дефинитивно било такмичења са исходом какав нисам очекивала. Имала сам проблема на залетишту, највише због ветра, фалила су ми такмичења која нисам имала ове године због повреда. Колико год да ми је тешко да признам, ово су нормалне ствари у спорту и једном је морало да се деси. Да сам била способна за медаљу, била сам. Да ли за златну, ви најбоље можете да процените. Захвалила бих се свима у Србији на огромној подршци, не само данас, већ и претходних неколико година. Идемо даље – поручила је Ивана Шпановић.

Pročitajte i  Подигнут споменик деспоту Стефану Лазаревићу у Београду: У рукама држи мач и књигу, симболе његове изузетне личности

– Одмах по изласку резултата на семафору видели смо да нешто није у реду и моментално смо уложили жалбу према правилима главном судији на дисциплини и потом се упутили у собу где се ради видео мерење.

Иванин тренер Горан Обрадовић нагласио је да се на снимку не види да је такмичарски број оставио траг, већ само дисторзија у песку.

Pročitajte i  Туризам у време пандемије: "Чисто и сигурно", привилегија, нужност или препорука?

-На том снимку се не види да је такмичарски број оставио траг, већ само да постоји дисторизија песку. Чак ни мериоцима није било јасно која је почетна тачка одакле треба измерити, јер је та дисторзија толико минимална, међутим морали су да одреде тачку за коју смо сматрали да је основа за резултат и тако смо добили 6,91м –

– На ту одлуку судије, уследила је наша нова жалба овог пута врховним судијама, који су после дугог већања и прегледа видео снимка подржали одлуку главног судије са дисциплине иако чак ни они нису могли да потврде основу за полазну тачку мерења. Одлука је донешена на основу претпоставке, рекао је Горан.

Pročitajte i  Први мај обележавамо као Празник рада, а не знамо да корене има у древним паганским празницима природе и слављењу исте

Ми не можемо да прихватимо да је одлука донешена без јасног трага и видљивог доказа. Ни на једном снимку се не види траг броја у песку. Једноставно не постоји отисак.

Нажалост, одлука врховних судија је коначна и на њу више немамо права жалби. Оно што је констатовано јесте да би то био победнички скок – изјавио је тренер Горан Обрадовић.

 

Погледајте скок Иване Шпановић

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име