Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju: Mionicu i Divčibare posetili ministar Rasim Ljajić i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović

0
608

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, obišli su sa novinarskim ekipama banju Vrujci i Divčibare.

Uverili su se u to da oni koji se odluče da odmor provedu u toj banji, nadomak Mionice, mogu da uživaju u prelepim prirodnim pejzažima, lekovitoj vodi i blatu, ukusnim tradicionalnim srpskim specijalitetima, kao i ljubaznosti domaćina. Obišli su radove na izgradnji novog hotela koji će imati 22 apartmana i nalazi se u okviru kompleksa “Nova Banja Vrujci” koji raspolaže sa 7 bazena sa termomineralnom, lekovitom vodom, aqua parkom i drugim sadržajima. Nedaleko od banje Vrujci, u mioničkom selu Struganik nalazi se rodna kuća vojvode Živojina Mišića, jednog od najznačajnijih vojnih zapovednika Srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

Pročitajte i  Kamile sa Balkana! Zvuči neverovatno: Živele su na području Srbije, a kralj Milutin celo krdo poklonio jednom manastiru
Rodna kuća vojvode Živojina Mišića pretvorena je u muzej koji je otvoren za posetioce

Nedaleko odatle je još jedno interesantno mesto – Tkački dvor – kuća naše poznate akademske umetnice Zagorke Stojanović koja se bavi ilustracijom, modnim kostimom, scenografijom, kostimografijom i tapiserijom. Njeno novo umetničko delo su šik šajkače koje i žene mogu da nose.

Šajkačke i maske umetnice Zagorke Stojanović

Putovanje po Srbiji nastavili smo na poznatom planinskon turističkom mestu – Divčibare, koja se nalazi u centralnom delu planine Maljen.

Pročitajte i  Etno selo "Azbuka": Savršeno mesto da odmorite dušu i telo

Ministar Ljajić i v.d. direktora TOS-a Labović, obišli su novi hotel našeg proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića “Crni Vrh”, koji raspolaže sa 112 soba, kongresnim salama, wellness & spa centrom i drugim sadržajima, a u toku su završni radovi na izgradnji sportske hale. Na Divčibarama je razvijen boravišni, zdravstveno–rekreativni, sportsko–rekreativni i izletnički turizam.

Pročitajte i  Etno selo Babina reka: Autentičan spoj prirode, tradicije, umetnosti i romantike
Hotel Crni Vrh, Divčibare

Kada ste u tom kraju ne propustite da obiđete Valjevo – grad bogate istorije, tradicije i kulture.

Reka Gradac predstavljava jednu od najomiljenijih destinacija za ljubitelje sportskog ribolova u ovom delu Evrope. Kao značajane turističke destinacije ovog kraja izdvajaju se selo Brankovina, manastiri Lelić, Ćelije i Pustinja koji privlače veliki broj vernika i hodočasnika.

Pogledajte video u kojem ministar Rasim Ljajić poziva naše građane  da posete ovaj deo Srbije:

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime