Изабери своју авантуру, види Србију: Мионицу и Дивчибаре посетили министар Расим Љајић и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић

0
814

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић и в.д. директора Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, обишли су са новинарским екипама бању Врујци и Дивчибаре.

Уверили су се у то да они који се одлуче да одмор проведу у тој бањи, надомак Мионице, могу да уживају у прелепим природним пејзажима, лековитој води и блату, укусним традиционалним српским специјалитетима, као и љубазности домаћина. Обишли су радове на изградњи новог хотела који ће имати 22 апартмана и налази се у оквиру комплекса “Нова Бања Врујци” који располаже са 7 базена са термоминералном, лековитом водом, aqua парком и другим садржајима. Недалеко од бање Врујци, у мионичком селу Струганик налази се родна кућа војводе Живојина Мишића, једног од најзначајнијих војних заповедника Српске војске у Првом светском рату.

Родна кућа војводе Живојина Мишића претворена је у музеј који је отворен за посетиоце

Недалеко одатле је још једно интересантно место – Ткачки двор – кућа наше познате академске уметнице Загорке Стојановић која се бави илустрацијом, модним костимом, сценографијом, костимографијом и таписеријом. Њено ново уметничко дело су шик шајкаче које и жене могу да носе.

Шајкачке и маске уметнице Загорке Стојановић

Путовање по Србији наставили смо на познатом планинскон туристичком месту – Дивчибаре, која се налази у централном делу планине Маљен.

Министар Љајић и в.д. директора ТОС-а Лабовић, обишли су нови хотел нашег прослављеног кошаркаша Милоша Теодосића “Црни Врх”, који располаже са 112 соба, конгресним салама, wellness & spa центром и другим садржајима, а у току су завршни радови на изградњи спортске хале. На Дивчибарама је развијен боравишни, здравствено–рекреативни, спортско–рекреативни и излетнички туризам.

Хотел Црни Врх, Дивчибаре

Када сте у том крају не пропустите да обиђете Ваљево – град богате историје, традиције и културе.

Река Градац представљава једну од најомиљенијих дестинација за љубитеље спортског риболова у овом делу Европе. Као значајане туристичке дестинације овог краја издвајају се село Бранковина, манастири Лелић, Ћелије и Пустиња који привлаче велики број верника и ходочасника.

Погледајте видео у којем министар Расим Љајић позива наше грађане  да посете овај део Србије:

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име