Изабери своју авантуру овог лета у Србији: Од активног одмора до потпуног опуштања

0
945

Туристичка организација Србије је у присуству потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, на Миленијумској кули Гардош у Земуну, обележила почетак летње промотивне кампање, под слоганом “Изабери своју авантуру! #vidisrbiju”.

“Циљ кампање је да грађанима Србије покажемо да су у Србији сваки, корак, стаза, сокак или завеслај, нова авантура. Осим најпосећенијих дестинација попут Златибора, Копаоника, Врњачке Бање и Сокобање, ту су и многе друге неоткривене дестинације које својом лепотом никога не остављају равнодушним. Одлучили смо да обиласком Србије и упознавањем са њеним лепотама – на лицу места, у сарадњи са локалним туристичким органзацијама, нашим грађанима представимо природне лепоте, као и културно-историјске знаменитости. Да се подсетимо шта је све у Србији на листи UNESCO-а и да прођемо путевима римских императора”, кажу у Туристичкој организацији Србије.

Обележавање почетка промотивне летње кампање “Изабери своју авантуру”

У оквиру летње промотивне кампање на друштвеним мрежама Туристичке организације Србије (@serbiatourism), биће приказани снимци и фотографије најлепших предела Србије, а о својим омиљеним дестинацијама говориће спортисти, глумци, певачи и они који су били на првој линији борбе против COVID-19.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Овог лета, у фокусу промотивне кампање ТОС-а, су домаћи туристи – због препорука стручњака, да се у складу са епидемиолошком ситуацијом остане у земљи. Домаћи туристи су током прошле године остварили око 60% ноћења – 6,062.921 ноћења (7% више у односу на 2018. годину), а последњих година је све већи број наших грађана, који одмор проводе у Србији. Томе је значајно допринела и подела ваучера за путовање у земљи, које додељује министарство трговине, туризма и телекомуникација. С обзиром на то да је одлуком Владе, ове године додељено најпре 160 000, па потом додатних још 400 000 ваучера, у ТОС-у сматрају да је њихов задатак да грађанима дају препоруке где да путују по Србији, али и да позову пружаоце услуга смештаја да се пријаве за прихватање ваучера.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

У зависности од тога да ли сте у потрази за неким видом активног одмора – од хајкинга, планинарења, бициклизма, преко кајакинга, кањонинга, јахања коња до параглајдинга – на некој од наших планинских лепотица или само желите да се одморите и опустите у некој од величанствених бања или у етно домаћинствима, предлажемо да посетите сајт www.srbija.travel  где можете да пронађете више информација о дестинацијама и контакте локалних туристичких организација и расположивих смештајних капацитета у делу Србије које сте изабрали. Безбедност људи остаје на првом месту, као и препорука да одговорно путујемо у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име