IZUZETNO HRANLJIVE I ZDRAVE: Posne palačinke od heljdinog brašna

0
1001

Sastojci:

  • 250 g heljdinog brašna
  • kašika ulja
  • kašičica morske soli
  • 1/4 l mlakog pirinčanog mleka
  • 1/2 veze peršunovog lista
  • 1/4 l vrele vode

Priprema:

Poparite brašno vrelom vodom i ostavite da odstoji 30 minuta. Postepeno dodajte mleko izmešano sa solju i dalje mešajte da se ne zgrudva. Dobro izradite testo i dodajte ulje i sitno seckan peršunov list. Ostavite 90 minuta da se odmori. U tiganju pecite tanke palačinke i filujte ih po želji.

Pročitajte i  Краљевски бифтек садвора Немањића: Јело из 1290. године које је одушевило савремене мајсторе кулинарства

5011784833_866a82a6b5_z

Napomena: Palačinke od heljdinog brašna možete da filujete pojedinačno ili kao tortu. Možete da ih pravite i kao slatku varijantu, s manje soli i bez peršunovog lista.

Lisa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име