IZUZETNO JEDNOSTAVAN KOH: Kolač od griza koji budi uspomene na detinjstvo

0
5503

Koh je jednostovan kolač koga svi vole jer nas uvek asocira na detinjstvo. Lako se sprema i savršena je poslastica za praznične dane.

Za kolač vam je potrebno: 

za koru:

  •  6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 1 puna kašika vanilin šećera
  • 8 i po kašika griza
  • narendana kora od pola limuna
za preliv
  • 1 litar mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 pune kašike vanilin šećera

Priprema:

Odvojte belance i žumance, pa u jednu posudu umutite belanca sa vanilin šećerom i šećerom dok ne dobijete čvrstu, snežnu smesu. U to dodajte žumance i mutite dok se ne sjedini sa smesom.

Pročitajte i  Патријарх Порфирије о посрнулој браћи Монтенигринској: Они нас називају погрдним именима, а ми њих грлимо јер смо сви ЈЕДНО

U smesu narendajte koru od pola limuna, a onda uz lagano mešanje mikserom dodajte kašiku po kašiku griza.

Za to vreme, šporet zagrejte na 180 stepeni, pa u pleh premazan puterom ili uljem sipajte dobijenu smesu i pecite do 20 minuta.

Preliv

U mleko dodajte šećer i vanilin šećer, stavite ih na ringlu i grejte dok mleko ne proključa.

Pročitajte i  Сутра је ВЕЛИКИ ПРАЗНИК и ЦРВЕНО СЛОВО: Црква и верници обележавају дан посвећен Светом Јовану Крститељу, ПОСТ је обавезан

Na 20 minuta od pečenja izvadite kolač iz rerne, prelijte ga proključalim mlekom i tako preliven vratite u rernu još 10 minuta.

Kada kolač bude gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Možete ga poslužiti uz voće ili neki voćni preliv.

 

koh
ukusni koh

PROČITAJTE JOŠ: VANILICE: Tradicionalni recept naših baka proglašen za najbolji kolač na svetu

Pročitajte i  Само једна кашичица је довољна: Комбинација која је бомба за имунитет, а регулише и хормоне и притисак

PROČITAJTE JOŠ: KAMILICA, BILJKA SA SNAŽNIM UMIRUJUĆIM DEJSTVOM: Opušta nerve, smiruje stomak, kosi daje sjaj, a koži mekoću

PROČITAJTE JOŠ: 20 NARODNIH VEROVANJA O JELU I PIĆU: Šta treba, a šta ne treba raditi za vreme jela

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име