Matija Bećković poslao snažnu poruku svim Srbima- Imamo ajfon, nemamo za zubara

0
485

Na već tradicionalnoj književnoj večeri povodom uručenja priloga za manastir Milentije veoma interesantne, a pre svega istinite stvari mogle su se čuti od Matije Bećkovića o savremenom društvu u Srbiji.

matija bećković

I U SREĆNIJIM ZEMLjAMA KULTURA JE ZA MALI BROJ LjUDI

– Jeste, donirali smo za ratnu siročad, za narodne kuhinje, za… Da ne nabrajam. Čini vam se da ničeg nema, da je sve pustinja. Al’ kad se nešto malo mrdne, kao i pustinja čim je orosi kiša, pokaže da je živa. Govorim o sugrađanima, o ljudima.

Pročitajte i  Ako ste u potrazi za srećom, ovaj recept Duška Radovića pravi je putokaz kako da je dosegnete

Varka je da ne postoje, i još je veća varka da je potreba za kulturom izumrla. Čim jednu varnicu u tu tamu ubaciš – blesak ljudskih očiju oduva mrak – kaže Bećković, prenosi Blic.

– Nama je to malo, hteli bismo više, a veće je čudo što postoji bilo šta i bilo kakva dilema oko toga. Čudo je što se uopšte koprcamo – kaže Bećković.

Pročitajte i  Od sutra na snazi NOVE MERE Kriznog štaba: Evo koja 4 pravila će biti OBAVEZNA u celoj Srbiji

IMAMO ZA AJFON, ALI NEMAMO ZA ZUBARA

– Ušli smo u neku vrstu spiritističke seanse. U pogrešnom trenutku. Radimo na sebi i meditiramo – dok kuća gori. Samo da smo zadovoljni sa sobom, pa ćemo biti pomirieni sa svim i svačim. Učiniti da drugi misle da si srećan – to je jedini važeći moral. Srbija radi jogu na ivici provalije – rekao je Bećković.

Pročitajte i  Kantarion: Lekovita biljka koja leči svaku boljku

– Zakasnili smo u procesu otuđenja. Nismo uskladili nivo otuđenosti sa trendovima. Imamo ajfon, a nemamo za zubara. Što i mi ne bismo bili pod iskušenjima pod kojima su svi – zaključio je Matija.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime