Јадро обланде са укусом носталгије: Брзи ситни колач који враћа у детињство

Слатка кремасто-хрскава носталгија и за око и за непца!

Састојци: 1 паковање обланди; За жути фил: 250 грама маргарина, 250 грама шећера у праху, 8 жуманаца; за браон фил: 8 беланаца, 250 грама шећера у праху, 300 грама млевеног плазма кекса, 2-3 кашике какао праха; 100 грама чоколаде за кување за глазуру.

Припрема: : За припрему фила за јадро обланде потребно је прво одвојити жуманца од беланаца. Жути фил који се прави од жуманаца можете направити на два начина, кувањем или без кувања. Пенасто умутити маргарин са шећером у праху, а потом додавати једно по једно жуманце све док се не добије добро израђен жути фил. Ако желите да жуманца ипак на кратко скувате на пари, жуманца умутите пенасто са шећером у праху, а потом их скувајте на пари. Кувана жуманца са шећером оставите да се охладе, а потом сједините са претходно улупаним маргарином.

Браон фил: У другој посуди чврсто улупати снег од беланаца, постепено додајући шећер. У тако улупана беланца додати плазма кекс и какао прах, па све заједно измешати да се добије уједначена смеса за браон фил.

Обланду филовати браон и жутим филом, наизменично. На први лист обланде мазати браон фил, ставити следећи лист обланде и њега премазати жутим филом. Опет иде исто, обланда, браон фил, обланда и жути фил. Јадро обланде завршити петим листом обланде, коју је на крају потребно добро притиснути (да се сви листови добро залепе). Готове обланде оставити неко време у фрижидеру да се добро стегну.

У међувремену (по жељи) направити глазуру од чоколаде. На тихој ватри истопити чоколаду и мало уља, а потом прелити преко обланди и наравно, оставити да се стегне.

stasekuva.com

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...