Један фил за НЕОГРАНИЧЕНО колача и торти! Свака домаћица треба да има овај рецепт за посластичарски крем

0
1236
Foto: Jutjub/printskrin

Састојци:

4 жуманца
120 гр шећера
500 мл млека
60 гр густина ( скроб, нишеста ) 60 гр маслаца
1 кашика екстракта од ваниле

Укус свакој посластици даје добро направљен крем, којим се филује колач или торта. Ми вам откривамо рецепт, по ком ће ваши слаткиши имати укус као да су га правили врхунски посластичарски мајстори.

Посластичарски крем је основни крем који се користи у посластичарству. Прави се од жуманаца, млека, шећера, ваниле и скроба. Kао такав представља основу за многе друге комбинације. Обогаћује се орасима, лешницима и другим орашастим плодовима, воћним пиреом, комадићима свежег или кандираног воћа, кафом, чоколадом, карамелом. Пуне се крофне, принцес крофне, еклери, колачи и разноразне торте. Уколико правите крем за принцес крофне или еклере обогатите чврсто улупаном слатком павлаком, добићете на чврстоћи и лаганом, ваздушастом укусу, исто тако можете правити и ванила шните. Kрофне се пуне чистим кремом у комбинацији на пример са воћним пиреом или чоколадом.

Pročitajte i  Реченица због које вам Бог не услишава молитве: Већина заборави да је изговори и тако наноси штету себи и породици

Припрема:

На ватру ставити 400 мл млека. Улупати жуманца са шећером, да жуманца промене боју, па додати густин и преосталих 100 мл млека па све добро умутити. Kада је млеко на ватри проврило истрести га у шерпу у којој сте мутили јаја и све заједно добро умутити. Вратити на лагану ватру да се згусне. Енергично мешати до жељене густине. Склонити са ватре, истрести у пластичну посуду, прекрити кесом или фолијом преко добијеног крема и оставити да се охлади. Kада се крем охладио улупати га миксером. У почетку је тврд али како мутите, он се полако опушта. Такав крем је спреман за употребу. Пробајте.

Pročitajte i  Његов успех поновљен је тек 100 година касније! Ово је био ПРВИ СРБИН на Олимпијади - Није му било равног!

Затим долази додавање састојака. Препоручујемо слатку павлаку коју ћете умутити па онда додати крему, фил је стварно јединствен, диван, ваздушаст, а у устима као пена. Остале варијације су по жељи.

Извор: Стил/Домаћи рецепти

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име