ЈЕДНОСТАВАН И САВРШЕН КОЛАЧ: Банана кремпита – неодољив укус за летње дане

Састојци: 3/4 шоље шећера, 1/3 шоље брашна, четвртина качишице соли, 2 шоље млека, 3 жуманца са собне температуре, 2 кашике путера, 1 кашичица екстракта ваниле, 3 банане, 1 кора за тарт или кекс за подлогу, шлаг или слатка павлака, банане и листићи бадема за украшавање.

Припрема: У шерпи помешајте шећер, брашно и со, па додајте млеко и измешајте. Kувајте на средњој температури док смеса не постане густа. Kад почну да се појављују балончићи, кувајте још 2 минута уз непрестано мешање. Склоните са ватре.

У посебној посуди помешајте благо умућена жуманца и кашику-две скуване смесе, па вратите у шерпу. Ставите да поново лагано проври и кувајте још два минута. Склоните са шпорета, па додајте путер и ванилу, измешајте и оставите да се мало охлади.За то време исецкајте банане и распоредите их по кори или кексу. Сипајте фил преко (може да буде врућ, али не врео). Оставите да се хлади сат времена на собној температури. Умутите шлаг или слатку павлаку, украсите одозго, па поређајте по жељи сецкане банане и листиће бадема. Пребаците у фрижидер.

По жељи, кору можете пре стављања банана да намажете са мало кикирики путера – он ће посластици дати посебан укус!

Стил.Курир

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...