Kолико год једноставно изгледало, свака домаћица би требало да зна кључне кораке у прављењу прилога од блитве и кромпира које се одлично слаже уз рибу и веома је здраво.
Потребни састојци:
500-600 гр кромпира
1 веза блитве
2 чена белог лука
1 кашика маслиновог уља
со
Припрема:
Ољуштите кромир и исецкајте га на коцкице. Налијте водом да огрезне, посолите и кувајте поклопљено.
У посебној шепри ставите воду да проври и убаците опрану и од дршака очишћену блитву. Оставите да кључа минут, два затим извадите и процедите.
Вишак воде из кромпира проспите и убаците блитву. Промешајте, додајте маслиново уље и сецкани бели лук. Нека се крцка минут, два како би се укуси измешали.