Ставите ово у саксију и цвеће вам никад више неће увенути: Генијалан, а тако једноставан трик

0
150627

Некад се филтер за кафу користио искључиво за кување кафе – данас га користи све више љубитеља цвећарства. Мали папирнати филтери имају више намена – а неки су врло корисни за ваше биљке и башту! Није их тешко учинити корисним за биљке: први корак је стављање филтера за кафу на дно саксије за цвеће. Треба га ставити између земље и одводних отвора саксије – где обично пролазе вода и прљавштина. Кад то урадите, филтер ће пропустити воду, а задржати прљавштину.

Зашто је то корисно? Врло често прљавштина зачепи отворе, а то спречава пролазак вишка воде, али и проток ваздуха. То може да узрокује пропадање корена биљке и коначно и њено увенуће.
Вероватно сте чули или видели какви се ефекти постижу стављањем шљунка на дно саксије. То је иста идеја, али филтери за кафу су једноставнији, јефтинији и заузимају мање простора у саксијама. А то значи да у саксији има више земље – на чему ће вам биљке бити захвалне!


Постоји још један трик за који су филтери за кафу идеални. Будући да упијају, задржаће влагу сваки пут кад заливате цвеће. Неће бити превише влаге да корен труне – него таман колико треба! Дакле, ако ћете користити филтере за кафу, нећете морати толико често да заливате биљку.
И за крај – али не мање важно – филтери за кафу корисни су кад треба да пресадите биљку. Задржаће земљу да се не размрви около.
Извор: miss7

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Српски Версај: Старо здање у Аранђеловцу-чаробно доба раскоши и балова!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име