Шаргарепа је богата бета каротеном што штити кожу од штетног УВ зрачења и омогућава леп тен. Зато је треба што чешће користити у различитим комбинацијама.

šargarepa za sunčanje

Ако желите да брже поцрните и добијете леп препланули тен, једите чешће шаргарепу, саветују нутриционисти. Но, поред конзумирања шаргарепе сами можете направити одличан балзам за савршен препланули тен.

Балзам од шаргарепе садржи биљни екстракт који активира производњу меланина у кожи за уједначену и природну боју коже. Меланин се природно ствара у кожи, а одговоран је за заштиту и тамњење коже. Балзам од шаргарепе сигуран је за коришћење и за време трудноће. Осим тамњења, балзам од шаргарепе има јака антиоксидацијска својства и дубински негује кожу.

Pročitajte i  Рецепт за сок од кајсије: Права витаминска бомба и идеално освежење за вреле дане

preplanuli ten

Балзам од шаргарепе богат је каротеноидима из шаргарепе и ораха који се најчешће користе у природним производима за убрзано тамњење коже.

Каротеноиди такође имају јака антиоксидацијска својства те ће спречити оштећење коже током излагања сунцу, а свој балзам или уље можете наносити на кожу и након сунчања како бисте је нахранили и спречили исушивање.

Pročitajte i  Овако се правилно кува омиљена летња грицкалица: Грешке које сви правимо и тиме убијамо 4 моћна својства кукуруза

Многа уља за сунчање нису здрава за нашу кожу јер садрже разне додатке штетне по наше здравље. Направите сами природни препарат који је савршено здрав и безбедан.

Састојци:

– 6,7 зелених ораха
– једна већа свежа шаргарепа или две мање
– маслиново уље

Поступак:

1. Орахе рашчетворите и ставите у теглу
2. Нарибајте шаргарепу па залијте све маслиновим уљем
3. Теглу оставите да одстоји на сунцу око месец дана те је повремено протресите
4. Када прође месец дана мацерат процедите и добијено уље спремите у бочицу

Pročitajte i  Рецепт за сок од кајсије: Права витаминска бомба и идеално освежење за вреле дане

Савет: Користити можете и орахе који су већ мало сазели, односно отврднули тако да их једноставно уситните чекићем. Чувате ли уље на хладном и тамном месту моћи ћете га користити и следеће године.

Балзам ће након израде бити подложан оксидацији и губљењу квалитета те је најбоље чувати га у посуди од тамног стакла.

zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име