Јорган колач: Брзо се спрема и топи се у устима

0
1967
Foto: Youtube Printscreen / Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Састојци:

5 јаја средње величине, 180 г шећера, на врх ножа ваниле у праху/екстракта/ароме или ванилин шећера, 125 мл уља, 125 мл млека, 300 г брашна, 1 пак. прашка за пециво (=16 г), 100 г млевених ораха или лешника, 1 пуна кашика какаа

Kрем:

400 г посног сира (алтернативно користите свежи сир и 3-4 кашике млека), 2 јаја, 120 г шећера у праху, 1 пак. пудинга од ваниле или 40 г густина

Pročitajte i  Посна сарма какву још нисте пробали: Фил од пиринча и ораха, са 1 тајним састојком ОДИШЕВИЋЕ СВЕ!

Припрема:

1) Kремасто умутите јаја и шећер. Постепено додајте уље и млеко.

2) Помешајте брашно, прашак за пециво и какао и просејте их преко смесе од јаја и шећера. Умешајте их ручно, помоћу жице. На крају додајте и орахе.

3) Тесто сипајте у плех величине 38×30 цм обложен пек папиром.

Pročitajte i  Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

4) За крем све састојке умутите и ставите у шприц кесицу. Исеците малу рупицу (око 1 цм) јер је смеса прилично течна па је лакше радити са кесицом са мањим отвором. Правите дијагоналне црте (као у видеу показано).

5) Kолач пеците на 175 степени горњи/доњи грејачи у загрејаној рерни око 30 минута.

Pročitajte i  Беле бајадере са кокосом: Незаобилазни ситни колач који сви ОДМАХ ПОЈЕДУ!

6) По жељи готови и охлађени колач поспите шећером у праху и уживајте! Овај колач можете правити и у жутој верзији, за коју само изоставите какао.

Магази Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име