Još jedno čudo Svetog Vasilija: Svedočanstvo o izbavljenju đavoimane devojke na Ostrogu

0
2069

Još jedna u nizu priča o čudima Svetog Vasilija Ostroškog svedočanstvo je jeromonaha Isaije koji ju je zapisao u manastirskoj beležnici. Danas ova priča nalazi se među bezbroj drugih u knjizi “Nova čuda Svetog Vasilija Ostroškoga” u izdanju Manastira Ostroga i Svetigore.

Jeromonah Isaija u svojoj beležnici opisao je kako je Sveti Vasilije izbavio petnaestogodišnju devojku od nečistog duha koji ju je zaposeo.

Priču prenosimo u celosti:

čudo svetog vasilija ostrog

“Jedne noći, oko dva sata posle ponoći, čula se neka vika na manastirskoj česmi. Pogledamo – umivaju neku djevojku vodom sa česme, a ona vrišti i viče.

Pročitajte i  Шта се дешава са душом 40 дана након смрти? Прва два дана обилази места која је волела, а трећи дан битно је да се МОЛИМО СНАЖНИЈЕ НЕГО ИКАД!

Njeni roditelji su rekli da kako se zove, da ima 15 godina i da dolaze iz Hanovera. Bila je zaposednuta nečistim duhom i doveli su je kod Sveca da je iscijeli.

Otac Joil je došao da joj pročita molitvu, jer ona nije htjela da izađe iz kola. Kada je otvorio vrata, ona ga je uhvatila za epitrahilj i udarila ga nogom.

čudo svetog vasilija ostrog

Posle nekog vremena otišao sam i ja da joj pročitam molitvu, a otac Joil mi je sve unapred kazao, tako da sam bio spreman da reagujem.

Pročitajte i  Да ли је ГРЕХ ако човек не пости? Отац Гојко објаснио колико је пост значајан

Međutim, ovoga puta djevojka je bila mirnija.

Nekako smo uspjeli da je kroz priču nagovorimo da izađe iz kola i poveli je put Svetitelja. Kada smo došli do crkve, ona nije htjela da ide dalje. Tu sam joj očitao molitvu i ona se vratila.

Sledeći dan ujutru, ušla je kod Svetitelja, ali nije htjela da poljubi ni krst ni Sveca. Uveče je i to uradila.

Pročitajte i  "Жене бране своје мужеве који се окрећу за другим женама" Отац Предраг Поповић ШОКИРАН стањем у браковима у Србији: Отворено проговорио о прељуби

čudo svetog vasilija ostrog

Svaki put kada je došla kod Sveca čitalo smo joj molitve, tako da je kod nje sve išlo nabolje.

Drugog dana uveče stavili su joj krstić oko vrata i tada joj je već bilo dosta dobro. Ona je uzela krst i celivala ga.

I – slava Bogu i Svetom Vasiliju! – Devojka se trećega dana pričestila u Donjem manastiru i zdrava se vratila njenoj kući, na veliku radost njenih ukućana!”

Opanak.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име