Јубиларни Дани енергетике и инвестиција на Новосадском сајму!

0
382
Дани енергетике и инвестиција на Новосадском сајму, Фото: Ало

Јубиларни 10. међународни Дани енергетике и инвестиција одржава се у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма. Манифестацију која овог пута окупља стручњаке из Србије, региона и Велике Британије ће свечано отворити потпредседница Владе Србије, министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић, а представници Владе ће током разговора у панелима изнети више детаља о пројектима који су у току, припреми докумената јавних политика и плановима за будућност.

Првог дана, у среду, одржана је Пленарна сесија „Убрзање енергетске транзиције у Србији-пресек стања“ као и више панела – „Подршка унапређењу енергетске ефикасности у домаћинствима“, „Пројекат унапређења енергетске ефикасности јавних зграда у Војводини“, „Подршка смањењу загађења из индивидуалних извора“, „Обновљиви извори енергије у Србији“ и „Осунчајмо Србију“.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Данас ће се говорити о планирању нискоугљеничног развоја на локалном нивоу и улози енергетских засада у енергетској стратегији Србије, а цела манифестација се одржава уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера. Учесници и говорници су експерти, представници министарстава, секретаријата, локалних самоуправа, института, привредног и приватног сектора и удружења из Србије, Велике Британије и Босне и Херцеговине. Стручне скупове ће пратити и изложбени део манифестације, у којем се представљају фирме, институције и локалне самоуправе са пројектима у области енергетике.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

Град партнер Међународних дана енергетике и инвестиција је Нови Сад, а приредбу Новосадски сајам организује уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, док је РЕС фондација партнер у организовању конгресног сегмента.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име