Има ли лепшег одмора од кућице на селу, дивног погледа на природу и уживања у њој?! Још ако се томе дода специјалитет сеоске куће, уживање ће бити вишеструко!
Пробајте јунетину у сеоском сосу!
Састојци: 400 г јунећег меса с костима, 2 главице црног лука, 2 шаргарепе, 200 г маринираних шампињона, 3 кашике црвене млевене паприке, 5 кашика брашна, 3 кашике мешавине зачина, 2 кашике парадајз пиреа, уље, со, млевени црни бибер.
Припрема: У суд са брашном додати 1,5 кашику мешавине зачина, црвену млевену паприку, со и бибер и добро измешати. Месо сатаром исећи на парчиће, посолити и побиберити са обе стране. Нанети мешавину зачина, уваљати у брашно са зачинима и пржити на загрејаном уљу.
Поређати месо у науљен керамички суд, а у масноћи у којој смо пржили месо, пржити ситно сецкани лук. Када омекша, додамо коцкице шаргарепе и половине шампињона. Зачинити 1,5 кашиком брашна са зачинима и кашиком мешавине
зачина.
Парадајз пире размутити у мало воде, па додати у суд. Сипати 150 мл воде и садржај пресути у керамички суд. Сипати још 150 мл воде и пећи 90 минута на 200 степени.
Послужити уз барени пиринач и добро црно вино. Пријатно!
BastaBalkana.com