4 технике које утичу на пол детета: Иако тврде да им није важно, многи Срби прижељкују баш сина или ћерку

0
777

Много пута смо имали прилике да чујемо ону стару народну “важно је да је само живо и здраво”, одн. да није битно ког је пола новорођенче. Родитељима, наравно, и јесте најбитније да им дете на првом месту буде живо и здраво, па тек онда ког је пола.

Међутим, многи од њих ипак подсвесно прижељкују сина или ћерку, смишљајући унапред име за своје дете. Има и оних који се заинате у намери да праве децу док им се не роди први син, или прва ћерка.

beba

До сада још увек није пронађен поуздан метод који ће гарантовати одређени пол детета, али постоје одређене технике које, наводно, умногоме повећавају шансе. Многе од њих су неколико пута доказане.

Pročitajte i  Вера Павладољска: Прва љубав Матије Бећковића којој је и посветио своју прву поему

1. Метод др Ландрума Шетлеса

Ова техника има одређену научну вредност, а др Шетлес тврди да је успешна у преко 80 одсто случајева, ако пар жели дечака и у око 75 одсто случајева, ако желе девојчицу. Темељи се на темпирању секса према овулацији. Тако они који желе дечака треба да планирају секс на сам дан овулације, док они који желе девојчицу то треба да ураде 3-4 дана пре овулације. Шетлес тврди да је његов метод тачан јер је полна ћелија која носи X хромозом и резултира рођењем девојчице, већа и спорије се креће, али дуже живи од Y (мушког) хромозома који је мањи, бржи и краће живи.

Pročitajte i  Мудра српска кнегиња Персида: Родила је десеторо деце, била савладар свом супругу, а Турци су јој поклонили дар, јединствен у читавој њиховој историји

2. Утицај исхране

Овај метод већином добија позитивне критике од новопечених родитеља, а темељи се на веровању да исхрана будуће мајке утиче на пол детета јер мења pH вредност репродуктивног тракта. Y, мушки, хромозоми најбоље “успевају” у алкалној средини, док X, женски, хромозоми више воле киселу средину.

Тако, ако пар жели дечака, мајка треба да једе пуно меса, јаја, и уопштеноо намирница богатих протеинима. За девојчицу, добра је исхрана богата калцијумом – па жена треба да пије пуно млека, али и да једе рибу, зелену салату … Према истраживањима, овај метод је успешан у око 80 одсто случајева.

Pročitajte i  Владета Јеротић објаснио како спречити настанак болести: У једној реченици открио како да годинама будемо здрави

bata-i-seka

3. Метод 0 + 12

Овај метод је открила једна аустралијска мајка која је имала шест синова и године је провела надајући се ћерки. Након што је испробала бројне методе, одлучила је да испроба секс тачно 12 сати након овулације, коју је мерила тракицама које се могу купити у апотеци. Успела је и после само један односа добила је девојчицу. Током година, овај метод се показао 70 одсто поузданим.

4. Права секс-поза

Такође се заснива на бржем кретању мушких сперматозоида и споријем кретању женских. Киселост вагине угрожава зачеће дечака, па они који желе да беба буде мушко треба да користе позе које омогућавају дубоку пенетрацију током овулације.

pol deteta

webtribune.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име