Како хлеб да вам одржи свежину и до шест месеци: Трик који вреди испробати

Ако вам се често дешава да бацате свеж хлеб јер није поједен, имамо идеалан начин како да му продужите рок трајања и до шест месеци.

Наиме, све што треба да урадите је да га замрзнете.

Пре свега битно је да хлеб који намеравате да замрзнете буде свеж. Најбоље је да буде купљен тај исти дан или евентуално дан раније. Идеална температура за држање хлеба у замрзивачу требало би да будем барем 18-ак степени испод нуле. Све изнад те температуре је претопло и може доћи до бржег кварења намирнице.Пре замрзавања најбоље је хлеб исећи на кришке, поставити га на папир за печење и ређати тако слој по слој, да вам се хлеб не би залепио.

Затим га пребаците у кесе за замрзивач и кад се зажелите неког сласног сендвича, само извадите замрзнуте кришке и оставите их да се одмрзну на собној температури или их ставите директно у рерну.
Хлеб у кеси за замрзивач остаје свеж и укусан барем шест месеци, ако не и дуже. Текстура хлеба биће чак боља него код свежег и далеко боља од хлеба старог два дана.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...