Састојци:
- 700 грама сувог пасуља
700 грама сланине
велика шаргарепа
2 велике главице лука
3 кашике пиреа од парадајза
со
бибер
зачини по укусу
ловоров лист
феферон
300 грама уситњене говедине
100 грама свињске масти
3 кашике брашна
3 кашике црвене паприке
3 чена белог лука
Припрема:
Пасуљ и суво месо добро намочите пре припреме или још боље оставите увече да преноћи.
Kратко прокувајте, процедите и долијте око две литре топле воде.
Суво месо прокувајте, додајте пасуљу. Kожицу од сланине немојте бацати, већ је продинстајте док се ситно насецкана говедина додаје накнадно.
Додајте пасуљу поврће и зачине, те кувајте док вода не побели
Додајте пире од парадајза.
На масти кратко попржите брашно, црвену паприку и бели лук за запршку.
Долијте хладном водом и улијте у лонац.
Додајте ловор и кувајте неколико минута на лаганој ватри.
Савет:
За добар пасуљ су вам потребни разни састојци меса. Што је количина већа, то ће пасуљ бити бољи.
Немојте избегавати запршку.
Месо, нарочито оно суво треба бити домаће како би био савршен савршен укус.