Откривена војна тајна: Ево како да направите најбољи војнички пасуљ

Састојци:

  1. 700 грама сувог пасуља
    700 грама сланине
    велика шаргарепа
    2 велике главице лука
    3 кашике пиреа од парадајза
    со
    бибер
    зачини по укусу
    ловоров лист
    феферон
    300 грама уситњене говедине
    100 грама свињске масти
    3 кашике брашна
    3 кашике црвене паприке
    3 чена белог лука

Припрема:

Пасуљ и суво месо добро намочите пре припреме или још боље оставите увече да преноћи.
Kратко прокувајте, процедите и долијте око две литре топле воде.
Суво месо прокувајте, додајте пасуљу. Kожицу од сланине немојте бацати, већ је продинстајте док се ситно насецкана говедина додаје накнадно.
Додајте пасуљу поврће и зачине, те кувајте док вода не побели
Додајте пире од парадајза.
На масти кратко попржите брашно, црвену паприку и бели лук за запршку.
Долијте хладном водом и улијте у лонац.
Додајте ловор и кувајте неколико минута на лаганој ватри.

Pročitajte i  Да ли верујете у „знакове на путу“? Која су то знамења која су поштовали наши стари: шта је лош а шта добар знак?

Савет:

За добар пасуљ су вам потребни разни састојци меса. Што је количина већа, то ће пасуљ бити бољи.
Немојте избегавати запршку.
Месо, нарочито оно суво треба бити домаће како би био савршен савршен укус.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...