Otkrivena vojna tajna: Evo kako da napravite najbolji vojnički pasulj

Sastojci:

  1. 700 grama suvog pasulja
    700 grama slanine
    velika šargarepa
    2 velike glavice luka
    3 kašike pirea od paradajza
    so
    biber
    začini po ukusu
    lovorov list
    feferon
    300 grama usitnjene govedine
    100 grama svinjske masti
    3 kašike brašna
    3 kašike crvene paprike
    3 čena belog luka

Priprema:

Pasulj i suvo meso dobro namočite pre pripreme ili još bolje ostavite uveče da prenoći.
Kratko prokuvajte, procedite i dolijte oko dve litre tople vode.
Suvo meso prokuvajte, dodajte pasulju. Kožicu od slanine nemojte bacati, već je prodinstajte dok se sitno naseckana govedina dodaje naknadno.
Dodajte pasulju povrće i začine, te kuvajte dok voda ne pobeli
Dodajte pire od paradajza.
Na masti kratko popržite brašno, crvenu papriku i beli luk za zapršku.
Dolijte hladnom vodom i ulijte u lonac.
Dodajte lovor i kuvajte nekoliko minuta na laganoj vatri.

Pročitajte i  Radost za žene: Prolećno cveće koje će vam ulepšati baštu i terasu

Savet:

Za dobar pasulj su vam potrebni razni sastojci mesa. Što je količina veća, to će pasulj biti bolji.
Nemojte izbegavati zapršku.
Meso, naročito ono suvo treba biti domaće kako bi bio savršen savršen ukus.