KAKO DA POSTIGNETE LJUBAV I SREĆU: Jednostavan savet mudraca koji vam pruža odgovore na sva vaša pitanja!

0
670

Svako od nas ponekad je zarobljen u začaranom krugu prazne svakodnevice, patnje, mučnih odnosa i opterećujućih obaveza i svakome je ponekad potrebno mali savet mudrosti da svoj život vrati na pravi put.

mudrac

Čovek je pitao mudraca – kako da izađem iz začaranog kruga prazne svakodnevice u kojoj nema ni ljubavi ni sreće?

Mudrac mu je odgovorio – iz kruga možeš izaći samo na onom mestu gdje se spajaju početak i kraj!

Čovek se duboko zamislio i krenuo u potragu za mestom gdje se nebo spaja sa zemljom, ali horizont je uvek bio na istoj udaljenosti. Umoran od svega, seo je na obalu okeana, misleći da je stigao do kraja sveta. Reči mudraca odzvanjale su mu u glavi.

Pročitajte i  Владета Јеротић: Ево како понашање мајке и оца утиче на развој детета као индивидуе

mudrac

 

Dugo je sedio na obali posmatrajući sunce i oblake, a noću mesec i zvezde i konačno je video svoju prošlost i budućnost kako se stapaju u sadašnjem trenutku i oblikuju njegov život.

Znao je odgovor. Ne postoji mesto na svetu gde se počeci spajaju s krajevima, ali na svakom mestu kraj se uliva u novi početak u jednom određenom trenutku.

Ponovo je potražio starca koji ga je uputio ka horizontu, odlučan u nameri da ovlada vremenom i sazna u kom trenutku može da se oslobodi loše sreće.

Pročitajte i  Вежбе за мозак Владете Јеротића: Због њих је био виталан и бистар до краја живота

mudrac

Čovek je pitao mudraca – sada znam gde se spajaju početak i kraj, šta treba da radim?

Mudrac je odgovorio:

Ako je tvoja prošlost ispunjena patnjom, sačekaj trenutak kad Sunce na horizontu krene da se penje i tada ostavi svu patnju iza sebe.

Ako si u prošlosti bio rob loših navika, sačekaj da Sunce krene da se penje i u naredna tri dana radi samo ono što želiš da radiš do kraja života.

Ako je tvoja prošlost ispunjena mučnim odnosima, tada potraži neke nove ljude i kreni s njima u svoju budućnost, a sve ostale ostavi iza sebe i ne gledaj unazad.

Pročitajte i  Хлеб треба поштовати: Снажне речи патријарха Павла промениће вас из корена

Ako u tvom životu nije bilo radosti, tada uradi bilo šta što ćete učiniti srećnim, koliko god da je to mala stvar, ona će se proširiti na celu tvoju budućnost.

mudrac

Ako u tvom životu nije bilo ljubavi, u tom trenutku s čežnjom pogledaj u Sunce i srešćeš ljubav svog života.

Čovek se zahvalio i otišao svojim putem. Nikada više nije posetio mudraca.

Neka vaše stare muke ostanu iza vas, ponesite samo ono čime želite da ispunite svoju budućnost. Ako to uradite, srešćete ljubav i sreću svog života.

Barem tako kaže stara legenda o čovjeku i mudracu.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име