Како се ослободити греха предака? Свештеник дао прецизно упутство да се решите ТЕРЕТА КОЈИ ВУЧЕТЕ ГЕНЕРАЦИЈАМА

0
2481
Фото: Јутјуб/принтскрин

Ако једној породици не иде добро, домах се сумња на грех предака који им не дозвољава да напредују. Али колико у томе има истине и како се “решити” овог греха саветује отац Гојко Перовић

Грех предака је нешто у шта Срби дубоко верују. Прадедовски грех, многи сматрају, може да задеси и десето колено. Због тога многи трагају за решењем које гласи: Kако се решити греха предака?

“То не би требало да нас оптерећује. Ако нешто и постоји, то сам Бог зна. Наша вера каже да ми не испаштамо грехе предака. Kо год се крстио, свак се родио за нови живот. Све пређашње што је било, кроз гене и кроз крв – у води крштења се пере. Тако да нико не може и не треба да оптерећује свој живот у том смислу.

Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца

Али сада да ли постоји нешто као благослов или као проклетство на некој породици, то је само питање Божије воље и ту ствар онда никако не можемо исправити.

Шта можемо да урадимо, можемо да живимо побожно. Јеванђељски гледано – наш живот почиње са крштењем и ми од тада живимо потпуно нови живот.

Pročitajte i  На челу са моштима Светог владике Николаја: Патријарх Порфирије позвао народ на Спасовданску литију

Питање је да ли човек може сам да брине о себи и породици, а не да поправља самостално неку Божију намеру – то је немогуће.

Kако је Бог донио неки благослов или казну, тако ће једним махом и да је односе.

Оно што се од овог покољења очекује је да живи црквено, да се не одваја од Бога и да сву своју наду полаже у Бога. Љубав према ближњима, љубав према Богу и ако то испунимо, ми смо пред Богом уради све што смо требали. ”

Pročitajte i  Данас је Спасовдан, дан који доноси СРЕЋУ: Све планове које имате обавезно започните!

Извор: Стил.Курир

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име