KAKO DA VAM ŽIVOT BUDE JEDNOSTAVNIJI: Unesite novine i u svakodnevnicu- od načina na koji kuvate do pospremanja kuće

0
1215

Ocenite sebe

Pre nego što usvojite bilo koji plan koji će Vam olakšati život, morate da prihvatire sebe onakvim kakvi ste.

sreca (2)

Nema nikakve svrhe da se ponašate kao cepidlaka i uredna osoba, ako ste srećniji u haosu. Dakle, prvo budite pošteni prema sebi. Tako će svaki sledeći korak biti jednostavniji i delotvorniji.

Jednostavniji obroci

Pripremanje kulinarskih specijaliteta ima smisla u posebnim prilikama, ali svakodnevni obroci treba da budu što jednostavniji. Najlakše je pripremanje meso i povrće u rerni, u foliji ili vatrostalnoj činiji. Taj metod se može primeniti na širok dijapazon namirnica, zdraviji je i štedi vreme.

270574

Pametno trošite novac

U većini porodica novac je najčešći uzorak stresa. Stoga unapred isplanirajte na šta ćete da ga trošite i vodite urednu evidenciju o svim ispisanim čekovima, neplaćenim i plaćenim računima, da se na kraju meseca ne biste našli u bezizlaznoj situaciji.

preuzmi (1)

Sredite police

Možda zvuči kao sitnica, ali ćete biti iznenađeni koliko ćete pojednostaviti sebi život ako sredite police. Sve se svodi na uklanjanje vizuelnog haosa. Dakle izvadite sve napolje i počnite od početka. Verovatno ćete baciti pola stvari, lakše će vam biti održavati red i u svakom trenutku ćete znati gde va se šta nalazi.

bookshelves-6_300_620x0

Pronađite za sebe udoban kutak u kući

Ponekad želite da pobegnete od svega, a naravno nemate novca da otputujete negde, makar za vikend. Zato je bitno da u vlastitoj kući napravite sebi udovan kutak gde ćete na miru da se prepustite dobroju muzici, knjizi ili filmu po vlastitom izboru. Naglasak je na udobnosti: za to je dovoljan mekan kauč ili samo jedna fotelja.

preuzmi

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име