Како је Сулејман Муратовић постао Душан Обреновић: “Ја нисам прешао у православље, ја сам му се вратио”

0
3136
Фото: Јутјуб/принтскрин/ATV

Пре неколико година испливала је прича о Сулејману Муратовићу из Косовске Митровице, који је заволео православље, и како каже, одлучио да му се врати.

Сулејман Муратовић је тако крштењем постао Душан Обреновић.

Како каже, православље је заволео од малена и велики је верник, те је за њега поклањање моштима Стефана Дечанског у Високим Дечанима велика част.
“Ја нисам прешао, пошто су наши преци били православни, ја сам се само вратио”, каже Душан.

Pročitajte i  Беле бајадере са кокосом: Незаобилазни ситни колач који сви ОДМАХ ПОЈЕДУ!

Отац, који води пореколо из Брчког, није имао ништа против, сестра се није бунила, међутим, мајка и није била најсрећнија. Али зато јесте Душан, који је једва чекао крштење.

“Отац је, рецимо, атеиста. Он мени није бранио, рекао ми је: ‘Сине, ако си ти тако одлучио, то је твоја ствар’. И ја, ето, уз божију помоћ 2016, осми мај је био, на Марковдан, крстио сам се у манастиру Бањска, код оца Данила, игумана”, присећа се Душан.

Pročitajte i  Песма уз коју плачу и Срби и Грци: Болна љубав српског војника и Гркиње преточена је у химну пријатељства два народа

Презиме је узео по династији Обреновић, име по цару Душану, а славу Светог Јована. Већина пријатеља из Косовске Митровице је прихватила његову одлуку, али има и суграђана којима се то није допало.

“Имају неки којима смета, неки ту из града, неки муслимани исмаиљћани, смета им то што сам крштен. Има и неких православних којима смета и добацују ми свашта на улици али не обазирем се. Бог је тај који ће да суди свакоме, не обазирем се толико на то. Не мрзим их”, прича Душан.

Pročitajte i  Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

Вера је потребна, уверен је Душан, посебно људима у Косовској Митровици, граду који је, национално, дубоко подељен и којем, и те како треба и мир. Душан је свој мир нашао у цркви.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име