Направите сами посни мајонез: Идеалан намаз и додатак јелима у време поста

Идеалан као намаз у време поста, али и као додатак посној руској салати и осталим прилозима главном јелу!

Начин 1:

6 равних кашика густина,
24 кашике воде,
3 кашичице сенфа,
9 кашика уља,
сок од пола лимуна,
бибер,
со.

6 равних кашика густина добро измешати са 24 кашике воде да се разбије свака грудвица, па све скувати да се згусне. Кад се маса прохлади, уз непрекидно мућење миксером додати прво 3 кашичице сенфа, а затим једну по једну 9 кашика уља и на крају сок од пола лимуна.

Мутити да све буде компактно. Додати соли и бибера према укусу. Оставити да стоји на хладном, најмање 1 сат пре служења или коришћења у припреми других посних јела.

посни мајонез

Начин 2:

2 кромпира,
кашичица сенфа,
лимунов сок,
кашика белог вина,
200 ml уља,
со,
бибер по укусу.

Кромпир скувајте у љусци, охладите, ољуштите, пропасирајте, па додајте сенф, бибер, лимунов сок и со, па све добро промешајте. Додајте један децилитар воде, промешајте и почните да лагано мутите миксером, додајући
полако уље. Када добијете густ сос, сипајте кашику белог вина и промешајте.

Kао и током мућења мајонеза који се припрема са јајима и за посни мајонез потребно вам је много стрпљења како би се састојци лепо сјединили.

posnajela.rs

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...